«Οι διαδηλώσεις να συνεχιστούν»

Βραζιλία: Η Ενωση των οδηγών ζητά ν' ανοίξουν οι δρόμοι

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/05/2018 00:29 |
Βραζιλία: Η Ενωση των οδηγών ζητά ν ανοίξουν οι δρόμοι
Η συνδικαλιστική ένωση Abcam, από τις μεγαλύτερες του τομέα, ανακοίνωσε ότι είναι «θλιβερό» που ο πρόεδρος Μισέλ Τέμερ έδωσε εντολή στον στρατό να κάνει χρήση βίας, ωστόσο, δεδομένης της απειλής, προέτρεψε τους απεργούς ν’ απομακρύνουν τα φορτηγά τους για ν’ αποκατασταθεί η κυκλοφορία. Πηγή: (RΕUΤΕRS)

Συνδικαλιστική ένωση των οδηγών φορτηγών της Βραζιλίας, η Abcam, από τις μεγαλύτερες του τομέα, κάλεσε την Παρασκευή τους απεργούς οδηγούς ν’ απομακρύνουν τα οδοφράγματα, που έχουν παραλύσει την κυκλοφορία, για λόγους «ασφαλείας», μετά την κινητοποίηση του στρατού με στόχο την άρση του αποκλεισμού των δρόμων.

«Η Abcam ανησυχεί για την ασφάλεια των οδηγών, ζητά την απομάκρυνση των οδοφραγμάτων» και «οι διαδηλώσεις να συνεχιστούν με ειρηνικό τρόπο, χωρίς τον αποκλεισμό των δρόμων» τονίζεται στην ανακοίνωση του συνδικάτου, που εκπροσωπεί 600.000 οδηγούς.

Οπως σημειώνει η συνδικαλιστική ένωση, είναι «θλιβερό» που ο πρόεδρος Μισέλ Τέμερ έδωσε εντολή στον στρατό να κάνει χρήση βίας, εφόσον καταστεί αναγκαίο, προκειμένου ν’ ανοίξουν οι δρόμοι, ωστόσο, δεδομένης της απειλής, προέτρεψε τους απεργούς ν’ απομακρύνουν τα φορτηγά τους για ν’ αποκατασταθεί η κυκλοφορία.