Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν μεταξύ τους εξέφρασαν την σοβαρή τους ανησυχία για την κατάσταση στα παλαιστινιακά εδάφη, ενώ συζήτησαν για την κατάσταση στην Μέση Ανατολή.

Οι δύο ηγέτες, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Κρεμλίνου, έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή στις μαζικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιούνται στα παλαιστινιακά εδάφη οι οποίες σχετίζονται με τα εγκαίνια της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ, και εξέφρασαν την μεγάλη τους ανησυχία για τον μεγάλο αριθμό των ατόμων που έχασαν την ζωή τους σ’ αυτές τις διαδηλώσεις. Η ρωσική πλευρά καταδίκασε την βία και τάχθηκε υπέρ ενός αποτελεσματικού διαλόγου με σκοπό την εξεύρεση αμοιβαίας λύσης στην βάση των αντίστοιχων αποφάσεων του ΟΗΕ.

Εκτός των άλλων οι ηγέτες των δύο χωρών αντάλλαξαν απόψεις για το θέμα της διευθέτησης της συριακής κρίσης, συζήτησαν θέματα διμερούς συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα, ενώ ο Ρώσος πρόεδρος συνεχάρη τον Τούρκο πρόεδρο για την έναρξη της θρησκευτικής εορτής του Ραμαζανιού.