Η Βόρεια Κορέα θα έχει «μέλλον που θα ξεχειλίζει από ειρήνη κι ευημερία», εάν εγκαταλείψει τα πυρηνικά της όπλα σύντομα, υποσχέθηκε την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο.

Ο ίδιος τόνισε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να βοηθήσει την οικονομία της Βόρειας Κορέας και να δώσει «εγγυήσεις» στον ηγέτη της, ενώ Ουάσιγκτον και Πιονγιάνγκ προετοιμάζονται για την ιστορική σύνοδο μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Κιμ Γιονγκ Ουν.

«Εάν η Βόρεια Κορέα αναλάβει θαρραλέα δράση με στόχο την ταχεία αποπυρηνικοποίησή της, οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να εργαστούν μαζί της για την επίτευξη της ευημερίας σε συνεργασία με τους νοτιοκορεάτες φίλους μας» είπε ο Πομπέο στη συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε από κοινού με τη νοτιοκορεάτισα ομόλογό του Κανγκ Κιουνγκ-γουα, μετά τις συνομιλίες που είχαν στην Ουάσιγκτον.

«Εάν ο πρόεδρος Κιμ επιλέξει το σωστό μονοπάτι, το μέλλον θα ξεχειλίζει από ειρήνη και ευημερία για τον λαό της Βόρειας Κορέας» υπογράμμισε.

Ο Μάικ Πομπέο, ο οποίος επέστρεψε αυτή την εβδομάδα από την Πιονγιάνγκ, φέρνοντας πίσω τους τρεις Αμερικανούς που κρατούνταν στη Βόρεια Κορέα, επισήμανε ότι η απελευθέρωση αυτών των ανδρών βοήθησε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για επιτυχημένη συνάντηση μεταξύ του Τραμπ και του Κιμ, στη Σιγκαπούρη στις 12 Ιουνίου.

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι είχε «καλές, ουσιώδεις» συνομιλίες με τον Κιμ στην Πιονγιάνγκ και πιστεύει πως και οι δύο πλευρές κατανοούν τον απώτερο στόχο αυτής της Συνόδου.