Την ευκαιρία να επιτεθεί στην Ελλάδα, με στόχο την ικανοποίηση του εθνικιστικού αισθήματος του ακροατηρίου του άδραξε για ακόμα μία φορά ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αυτή τη φορά αναφερόμενος στην καταστροφή της Σμύρνης.

Στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας ο Ρ. Ερντογάν μίλησετο Σάββατο στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Σμύρνης, αναφερόμενος στις ιδιαίτερα μεγάλες και μοναδικές στην Τουρκία οικονομικές δυνατότητες της πόλης, η οποία είναι η προμετωπίδα του της εμπορικής ζωής της χώρας, σημειώνοντας ότι στόχος είναι το το 2023 να έχει διπλασιαστεί η ανάπτυξη της,λέγοντας ότι για την καταστροφή της στο παρελθόν ευθύνονται οι Έλληνες οι οποίοι ήταν εκείνοι που την έκαψαν.

Όπως μεταδίδει η τουρκική ιστοσελίδα haberler.comο τούρκος πρόεδρος είπε ότι η Σμύρνη, αυτή η όμορφη πόλη δέχτηκε το ισχυρότερο χτύπημα στην ανάπτυξη της από τους Έλληνεςστρατιώτες, οι οποίοι την έκαψαν κατά την υποχώρηση τους, για να προσθέσει: «Μην κοιτάζετε που λένε ότι το έκαναν οι Τούρκοι. Τα πιο μεγάλα χτυπήματα τα έχουν κάνει αυτοί που θεωρούν τον εαυτό τους πολιτισμένο σε αυτήν τη γεωγραφική περιοχή».

Δηλώσεις που μόνο στόχο έχουν την ικανοποίηση συγκεκριμένου ακροατηρίου και τον εντυπωσιασμό, ενώ την ίδια στιγμή ο τούρκος πρόεδρος επιχειρεί να εξασφαλίσει και όσο το δυνατό μεγαλύτερα οφέλη σε ψήφους από τους Ρωμιούς σε μία εύθραυστη ισορροπία που ακολουθεί τους κανόνες του σκωτσέζικου ντους…