Η Γαλλία θ’ ανακοινώσει «εντός των επόμενων ημερών» την απάντησή της στην καταγγελλόμενη επίθεση με χημικά στη Συρία και, εφόσον λάβει την απόφαση να προχωρήσει σε πλήγματα, αυτά θα χτυπήσουν τις «εγκαταστάσεις με τα χημικά» του καθεστώτος και σε καμία περίπτωση τους «συμμάχους» της Δαμασκού, τη Ρωσία και το Ιράν, δήλωσε σήμερα Τρίτη ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

«Εντός των επόμενων ημερών θ’ ανακοινώσουμε τις αποφάσεις μας (…). Σε καμία περίπτωση οι αποφάσεις που θα λαμβάναμε δεν θα είχαν προορισμό να πλήξουν τους συμμάχους του καθεστώτος ή να επιτεθούν εναντίον οποιουδήποτε αλλά να επιτεθούν στις εγκαταστάσεις με χημικά που διαθέτει το καθεστώς» σημείωσε ο γάλλος πρόεδρος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

«Δεν επιθυμούμε κλιμάκωση»

Η Γαλλία «δεν επιθυμεί οποιαδήποτε κλιμάκωση» υπογράμμισε.

Από την πλευρά του ο σαουδάραβας πρίγκιπας, που βρίσκεται στο Παρίσι για επίσημη επίσκεψη, διαβεβαίωσε ότι η χώρα θα μπορούσε να εμπλακεί σε ενδεχόμενα πλήγματα που θα επικεντρώνονταν στο καθεστώς της Δαμασκού μετά τη φερόμενη επίθεση το Σάββατο με χημικά.

«Εάν η συνεργασία μας με τους εταίρους μας το αξιώνει, εμείς θα δώσουμε το παρόν» απάντησε ο Σαλμάν στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον γάλλο πρόεδρο, απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο η χώρα του να συμμετάσχει σε πιθανά πλήγματα στη Συρία.