Πρώην σύμβουλος της εταιρείας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Guardian, υποστήριξε ότι η Cambridge Analytica παραπλανούσε το βρετανικό κοινό για τη δουλειά που έκανε στην εκστρατεία υπέρ του Brexit πριν και μετά το δημοψήφισμα για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.

Η Μπρίτανι Κάιζερ είπε ότι η εταιρεία έκανε ανάλυση δεδομένων για λογαριασμό της εκστρατείας υπέρ του Brexit «Leave.EU», αν και δημοσίως το διέψευδε. Η ίδια, που ήταν εκπρόσωπος της Cambridge Analytica εκείνο το διάστημα, είχε πάρει οδηγίες να αρνείται ότι η εταιρεία ασχολιόταν με το ζήτημα του Brexit.

«Ημουν σίγουρη ότι γινόταν πραγματική δουλειά. Οχι, δεν οργανώναμε όλη την εκστρατεία και ίσως η δουλειά μας να μην χρησιμοποιήθηκε, αλλά όταν μιλούσα στον Τύπο» για τη Leave.EU, είπε.

Τον περασμένο μήνα, ο πρόσφατα απολυμένος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αλεξάντερ Νιξ αρνήθηκε, σε κατάθεσή του σε κοινοβουλευτική επιτροπή, ότι η εταιρεία εργαζόταν για τη Leave.EU, λέγοντας ότι απλώς είχαν συναντηθεί με στελέχη για να συζητήσουν πιθανή συνεργασία, αλλά δεν κατέληξαν σε συμφωνία.

Ο Αρον Μπανκς, εκ των σημαντικότερων δωρητών της Leave.EU, στο ημερολόγιο «Τα κακά παιδιά του Brexit» που κυκλοφόρησε μετά το δημοψήφισμα, υποστήριζε ότι η εκστρατεία προσέλαβε την Cambridge Analytica στις 22 Οκτωβρίου 2015 προκειμένου να χρησιμοποιήσει «δεδομένα και προηγμένα ψυχογραφικά χαρακτηριστικά για να επηρεάσει τον κόσμο».