Διάσημη τουρκάλα τραγουδίστρια και ηθοποιός καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών για «εξύβριση» του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια παράστασης το 2016, έγραψε την Πέμπτη η εφημερίδα Hurriyet.

Η τραγουδίστρια Ζουχάλ Ολτζάι κατηγορήθηκε ότι τροποποίησε τους στίχους ενός από τα τραγούδια της, χρησιμοποιώντας το όνομα του Ερντογάν, ενώ προέβη σε προσβλητική χειρονομία καθώς ερμήνευε το εν λόγω τραγούδι, περιέγραψε η Hurriyet.

«Είχα ένα όνειρο»

Στο βίντεο από την παράσταση εμφανίζεται η Ολτζάι ν’ αλλάζει τους στίχους του τραγουδιού της και να τραγουδάει «Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τα πάντα είναι κενά, τα πάντα είναι ψέματα, η ζωή θα τελειώσει κάποια ημέρα και εσύ θα πεις «είχα ένα όνειρο»», σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ενώπιον του δικαστηρίου, η Ολτζάι απέρριψε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποίησε τ’ όνομα του Ερντογάν διότι ταίριαζε ρυθμικά και δεν είχε κανένα «απώτερο υβριστικό κίνητρο».

Εξήγησε επίσης ότι η χειρονομία που έκανε απευθυνόταν σε κάποιο πρόσωπο από το κοινό.

Οπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, η τραγουδίστρια είχε τιμωρηθεί με πρόστιμο 10.620 λιρών (2.200 ευρώ) επειδή «εξύβρισε κρατικό αξιωματούχο» το 2010.