Ενα μοντέλο του «Playboy», μια πορνοστάρ και μια διαγωνιζόμενη σε τηλεοπτικό ριάλιτι –θα μπορούσε να είναι η αρχή από κάποιο ανέκδοτο, όμως εκείνος που δεν γελάει καθόλου είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Οι αφηγήσεις αυτών των τριών γυναικών για το τι συνέβη όταν βρέθηκαν με τον νεοϋορκέζο μεγιστάνα μπορεί να γίνουν ο μεγαλύτερος εφιάλτης του.

Χθες, δικαστής αποφάσισε ότι μπορεί να συνεχιστεί η εκδίκαση της κατηγορίας τής πρώην συμμετέχουσας στο τηλεοπτικό ριάλιτι του Τραμπ «The Apprentice» Σάμερ Ζερβός εναντίον του Τραμπ για δυσφήμηση, γεγονός που επιτρέπει στους δικηγόρους της να συλλέξουν στοιχεία που θα υποστηρίζουν τον ισχυρισμό της ότι της επιτέθηκε σεξουαλικά πριν από χρόνια, τη χούφτωσε και προσπάθησε να τη φιλήσει.

Η απόφαση για τη Ζερβός ανακοινώθηκε την ίδια ημέρα που ένα πρώην «κουνελάκι» του «Playboy», η Κάρεν ΜακΝτούγκαλ έκανε μήνυση εις βάρος του εκδότη τής σκανδαλοθηρικής εφημερίδας «National Enquirer» προκειμένου να εξασφαλίσει το δικαίωμα να σπάσει τη σιωπή της για τη 10μηνη σχέση που είχε με τον Τραμπ πριν από μία δεκαετία.

Οι ταυτόχρονες εξελίξεις αυξάνουν τις πολιτικές και νομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Η προσωπική του ζωή συζητείται ούτως ή άλλως έντονα τις τελευταίες εβδομάδες για τη σχέση με μια άλλη γυναίκα, την πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς (την εποχή που ήταν ήδη παντρεμένος με τη Μελάνια), καθώς και την προσπάθεια του δικηγόρου του να εξαγοράσει τη σιωπή της. Και οι τρεις γυναίκες σκοπεύουν να αφηγηθούν την ιστορία τους σε μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα. Η ΜακΝτούγκαλ έδωσε συνέντευξη στον Αντερσον Κούπερ του CNN, ενώ η συνέντευξη της Ντάνιελς στην εκπομπή «60 Minutes» θα προβληθεί την Κυριακή.

Απορρίπτοντας την προσπάθεια του Τραμπ να μπλοκάρει τη μήνυση της Ζερβός, η δικαστής της Νέας Υόρκης Τζένιφερ Σέκτερ υπονόησε ότι μπορεί να υπάρξουν μεγάλες νομικές φουρτούνες, επικαλούμενη ως προηγούμενο την υπόθεση της Πόλα Τζόουνς εναντίον του προέδρου Μπιλ Κλίντον, η οποία τελικά είχε οδηγήσει το 1998 στην παραπομπή του με το ερώτημα της καθαίρεσης. «Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου» έγραψε η Σέκτερ στην απόφασή της. «Είναι ξεκάθαρο πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έχει ασυλία και ισχύουν για εκείνον όλοι οι νόμοι όσον αφορά τις προσωπικές του πράξεις». Η Ζερβός έχει δηλώσει πως ο Τραμπ τη φίλησε παρά τη θέλησή της όταν τον είχε επισκεφθεί στον Πύργο Τραμπ τον Δεκέμβριο του 2007, αφότου είχε φύγει από το τηλεοπτικό ριάλιτι, και ότι της έπιασε επιθετικά το στήθος και άρχισε να πιέζει τα γεννητικά του όργανα πάνω της. Για πρώτη φορά έκανε δημόσια τις καταγγελίες τον Οκτώβριο του 2016 σε συνέντευξη Τύπου με άλλες γυναίκες, κατηγορώντας τον Τραμπ για σεξουαλική παρενόχληση. Αφότου ο Τραμπ αποκάλεσε τις γυναίκες αυτές «ψεύτρες», τον μήνυσε για δυσφήμηση. Ο δικηγόρος της Ζερβός έχει διευκρινίσει πως θα ζητήσει την κατάθεση του αμερικανού προέδρου.
Οι δικηγόροι του Τραμπ υποστηρίζουν ότι δεν είναι δυνατόν να γίνει μήνυση εις βάρος του σε ομοσπονδιακό δικαστήριο και επίσης ότι οι απόψεις του αποτελούν πολιτική άποψη και, ως αποτέλεσμα, «προστατεύονται αυστηρά από την Πρώτη Τροπολογία του Συντάγματος». Ομως η δικαστής Σέκτερ απέρριψε αυτά τα επιχειρήματα, γεγονός που μπορεί να αποτελέσει προηγούμενο και για επόμενες δίκες, όπου, ίσως, ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρεθεί κατηγορούμενος.
Τελικά τον συνεχάρη

«Είχαμε πολύ καλή συζήτηση και πιστεύω ότι θα συναντηθούμε στο όχι και πολύ μακρινό μέλλον» είπε ο Ντόναλντ Τραμπ για την τηλεφωνική επαφή που είχε με τον ρώσο πρόεδρο, μετά τη νίκη του Πούτιν στις εκλογές της Κυριακής. Παρά τα χαρτιά με τη φράση «Μην τον συγχαρείς» που είχε μπροστά του ο Τραμπ, δεν μπόρεσε να αντισταθεί και τον συνεχάρη, σύμφωνα με πηγές στον Λευκό Οίκο.