«Αξίζει να πολεμήσουμε ως το τελευταίο λεπτό» εξαιτίας των όσων διακυβεύονται σε επίπεδο θέσεων εργασίας στις βιομηχανίες του χάλυβα και του αλουμινίου, δηλώνει ο γερμανός υπουργός Οικονομίας Πέτερ Ατμάιερ, αναφερόμενος στην επιβολή εμπορικών δασμών στον χάλυβα και το αλουμίνιο, τους οποίος έχει ανακοινώσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τράμπ.

Ουάσινγκτον και ΕΕ ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι θα προσπαθήσουν να καταλήξουν σε μια κοινά «αποδεκτή» λύση στο θέμα των δασμών το συντομότερο δυνατό.Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ δήλωσε ότι είναι ακόμη πιθανό να αποφευχθεί την τελευταία στιγμή η επιβολή δασμών στον χάλυβα και το αλουμίνιο.

«Πιστεύω ότι έχουμε πραγματικά μια ευκαιρία να αποφύγουμε να τεθούν σε ισχύ οι δασμοί, αν οι ΗΠΑ και η Γερμανία είναι διατεθειμένες να αναγνωρίσουν από κοινού τι είναι σημαντικό», δήλωσε ο Άλτμαϊερ μιλώντας στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Γερμανίας ARD.

Την ώρα που οι δασμοί στον χάλυβα και το αλουμίνιο, τους οποίους έχει ανακοινώσει ο Τραμπ, αναμένεται να τεθούν σε ισχύ σήμερα, ο Άλτμαϊερ έκανε λόγο για έναν «απειλητικό πόλεμο νεύρων» τις τελευταίες ώρες πριν την εφαρμογή αυτών των τιμωρητικών μέτρων.