Παραλληλισμό μεταξύ της χρήσης που θα κάνει ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου που θα διεξαχθεί στη Ρωσία το καλοκαίρι και εκείνης του Χίτλερ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου το 1936 έκανε ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον, επιδοκιμάζοντας σχετική τοποθέτηση βουλευτή της αντιπολίτευσης.

Ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας συμφώνησε με βουλευτή ο οποίος είπε ότι ο Πούτιν θα χρησιμοποιήσει αυτή την αθλητική διοργάνωση για να βελτιώσει την εικόνα της χώρας του στο εξωτερικό, συγκρίνοντάς την με τους Ολυμπιακούς που έγιναν στο Βερολίνο το 1936.

«Ο χαρακτηρισμός σας για το τι θα συμβεί στη Μόσχα στο Παγκόσμιο Κύπελλο, σε όλες τις (αθλητικές) εγκαταστάσεις, ναι πιστεύω ότι ο παραλληλισμός με το 1936 είναι ασφαλώς σωστός» είπε ο Τζόνσον.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, ωστόσο, διαφώνησε με τη θέση του Εργατικού βουλευτή για απόσυρση της εθνικής Αγγλίας από το Μουντιάλ, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν «άδικη τιμωρία» για την ομάδα και τους οπαδούς.

Απαράδεκτος ο παραλληλισμός, απαντά το ρωσικό ΥΠΕΞ

Ο οποιοσδήποτε παραλληλισμός της Ρωσίας και της χιτλερικής Γερμανίας είναι απαράδεκτος, τόνισε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

«Τέτοιου είδους παραλληλισμοί είναι απαράδεκτοι και κατώτεροι του επικεφαλής ενός διπλωματικού σώματος ενός ευρωπαϊκού κράτους» υποστήριξε στη σελίδα της στο Facebook η Ζαχάροβα.

Ο Τζόνσον, όπως είπε, έχει δηλητηριαστεί με μίσος και θυμό, σημειώνοντας ότι θεωρεί τρομακτικό ότι αυτός εκπροσωπεί μια πυρηνική δύναμη.