Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η υπόθεση του θανάτου μιας 18χρονης στην Ινδία όταν την ώρα που μιλούσε, εξερράγη το κινητό της τηλέφωνο με αποτέλεσμα να την τραυματίσει θανάσιμα στο κεφάλι.

Μια μικρή αλλά μάλλον καίρια λεπτομέρεια είναι ότι την ώρα που μιλούσε φόρτιζε ταυτόχρονα το τηλέφωνο.

Την τραγική αυτή ιστορία έφερε στο φως η βρετανική εφημερίδα Metro η οποία αποκάλυψε ότι η 18χρονη ονομαζόταν Uma Oram και πέθανε μετά την έκρηξη. Τα τραύματά της ήταν βαριά, τόσο στο κεφάλι όσο και στο στήθος και στο πόδι ενώ το τηλέφωνο έπιασε φωτιά. Ο αδελφός της Uma, Durga Prasad Oram, δήλωσε εφημερίδα:

«Έβαλε το τηλέφωνο να φορτίσει ενώ μιλούσε ταυτόχρονα. Η μπαταρία του εξερράγη ξαφνικά. Πριν μπορέσουμε να μάθουμε τι ακριβώς συνέβη, η Uma έπεσε αναίσθητη. Ήταν νεκρή στο νοσοκομείο », είπε.

Η HMD Global, σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι η εν λόγω συσκευή δεν κατασκευάστηκε υπό την κατοχή της και είναι στην πραγματικότητα ένα μοντέλο που λανσαρίστηκε πολύ καιρό πριν.

«Ενώ δεν μπορούμε να επαληθεύσουμε τα γεγονότα για οποιαδήποτε από αυτές τις αναφορές, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι το εν λόγω κινητό τηλέφωνο δεν κατασκευάστηκε ή πωλήθηκε από την HMD Global. Δεσμευόμαστε να παράγουμε συσκευές υψηλής ποιότητας που προσφέρουν ισχυρές εμπειρίες στον χρήστη και ικανοποιούν τις υψηλές προσδοκίες των πελατών », ανέφερε η εταιρεία.