Οι εισαγγελικές αρχές της Μασαχουσέτης και της Νέας Υόρκης, με επιστολή τους προς την εταιρεία Facebook Inc, ζητούν να τους παρασχεθούν πληροφορίες για τα προσωπικά δεδομένα που κατέληξαν στα χέρια της εταιρείας Cambridge Analytica, όπως ανέφερε πηγή που έχει γνώση του θέματος.

Με την επιστολή αυτή, στο πλαίσιο της κοινής έρευνας που διεξάγουν οι δύο Πολιτείες για την υπόθεση, ζητούνται τα έγγραφα που αφορούν την παραβίαση των όρων χρήσης του Facebook καθώς επίσης και αντίγραφα όλων των επικοινωνιών που είχαν μεταξύ τους το Facebook με την Cambridge Analytica, αλλά και πληθώρα άλλων στοιχείων, πρόσθεσε η ίδια πηγή, που μίλησε στο πρακτορείο Reuters υπό τον όρο να παραμείνει ανώνυμη.

Από την Ουάσιγκτον, η γερουσιαστής των Δημοκρατικών Νταϊάν Φαϊνστάιν, επικεφαλής του κόμματος στην Επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων της Γερουσίας, τόνισε ότι ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook Μαρκ Ζάκερμπερκ θα πρέπει να καταθέσει στο Κογκρέσο για τον τρόπο που χρησιμοποιεί η εταιρεία του τα δεδομένα των χρηστών της.

«Να έρθει ο επικεφαλής της εταιρείας»

«Πενήντα εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τα προσωπικά δεδομένα τους» τόνισε η Φαϊνστάιν, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Γερουσία.

«Πιστεύω ότι θα έπρεπε να έρθει ο επικεφαλής του Facebook, όχι ο δικηγόρος του, ούτε το νούμερο δύο της εταιρείας» για να δηλώσει αν είναι διατεθειμένος να λάβει μέτρα ώστε να αποτρέψει να συμβεί αυτό, τόνισε.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, το Facebook δηλώνει ότι η εταιρεία είναι «σοκαρισμένη που εξαπατήθηκε» για τη χρήση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών της από την Cambridge Analytica και ότι «κατανοεί τη σοβαρότητα του προβλήματος».

Προσθέτει επίσης ότι είναι αποφασισμένη «να εφαρμόσει αυστηρά» την πολιτική της για να προστατεύσει την ιδιωτικότητα των χρηστών και «να λάβει όλα τα δυνατά μέτρα» για τον σκοπό αυτόν.