Η ειδική αντιπρόσωπος του γγ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, συνεχίζει τις προσπάθειες για μια συνάντηση κοινωνικού χαρακτήρα του Κύπριου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί. Η κ. Σπέχαρ, η οποία είχε ημίωρη συνάντηση κ. Αναστασιάδη, δήλωσε: «Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι συνεχίζω να συνομιλώ με τις δύο πλευρές και μόλις υπάρξουν περισσότερα νέα σίγουρα θα σας ενημερώσω»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, δήλωσε από την πλευρά του ότι τα Ηνωμένα Έθνη συνεχίζουν την προσπάθεια για μια συνάντηση. «Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επανέλαβε στην κ. Σπέχαρ την ετοιμότητά του για μια συνάντηση χωρίς προϋποθέσεις, για μία κοινωνικού τύπου συνάντηση, και περιμένουμε» είπε ο κ. Προδρόμου.

Με αφορμή την αναχώρηση του κ. Αναστασιάδη αύριο για τις Βρυξέλλες, ο κ. Προδρόμου δέχθηκε ερώτηση, αν η κυπριακή κυβέρνηση θα ζητήσει αναβολή της Συνόδου της Βάρνας μεταξύ ΕΕ-Τουρκίας, αλλά απέφυγε να αποκαλύψει την τελική θέση της Λευκωσίας. Περιορίστηκε να αναφέρει: «Ο Κύπριος Πρόεδρος θα καταθέσει ξανά τις θέσεις μας και στη βάση των προεργασιών, που έχουν γίνει από τον υπουργό Εξωτερικών, θα επιδιώξουμε να έχουμε ακριβώς την αλληλεγγύη των εταίρων μας στην προσπάθεια που κάνουμε».