Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, επέρριψε για μια ακόμη φορά την ευθύνη στην Ρωσία για την δηλητηρίαση του ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια.

«Είμαι σαφής, με βάση τα στοιχεία που έχουμε, δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε άλλο συμπέρασμα απ’ αυτό που λέει ότι το ρωσικό κράτος ευθύνεται για ό,τι συνέβη στους δρόμους του Σόλσμπερι» δήλωσε η Μέι στο SkyNews, όταν ρωτήθηκε αν θεωρεί ότι ο Πούτιν ψεύδεται όταν ισχυρίζεται ότι η Ρωσία δεν έχει σχέση με το περιστατικό αυτό.

Την Κυριακή ο ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν είχε χαρακτηρίσει ανοησίες τους ισχυρισμούς ότι πίσω από το περιστατικό με τον Σεργκέι Σκριπάλ και την κόρη του βρίσκεται η Μόσχα.

«Πρόκειται για μια νευροπαραλυτική ουσία της ομάδας Νοβιτσόκ, το οποίο παρασκευάστηκε από σοβιετικούς και νομίζω ότι η Ρωσία έχει τα κίνητρα και την πρόθεση να κάνει κατι τέτοιο, τα οποία αποτελούν μέρος του μοντέλου συμπεριφοράς της Ρωσίας στην Ευρώπη, το οποίο παρατηρούμε» είπε η Τερέζα Μέι αναφερόμενη στην δηλητηριώδη ουσία, προσθέτοντας ότι «αυτό συνέβη στην Μεγάλη Βρετανία και θα μπορούσε να συμβεί και σε άλλη χώρα».