Κανείς δεν μπορεί να θέτει στην Ρωσία τελεσίγραφα, 24 ωρών, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα στην εκπομπή «60 λεπτά» του τηλεοπτικού καναλιού «Ρωσία 1» σχολιάζοντας τις δηλώσεις που έκανε η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι χθες στο βρετανικό κοινοβούλιο, ζητώντας από την Ρωσία να δώσει εντός 24 ωρών απαντήσεις για τις νευροπαραλυτικές ουσίες που παράγει.

Στη συνέχεια προειδοποίησε ότι η βρετανία: «δεν πρέπει να απειλείτε μια πυρηνική δύναμη».

«Μετά απ όσα είπε ο πρόεδρος (Βλαντίμιρ Πούτιν στο διάγγελμα του στην ομοσπονδιακή Συνέλευση) κανένας δεν μπορεί να ανέβει στο βήμα του κοινοβουλίου της χώρας του και να πει δίνω στην Ρωσία 24 ώρες (προθεσμία)» δήλωσε η Ζαχάροβα.

Η Ζαχάροβα είπε επίσης ότι η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δεν έχει πραγματικά στοιχεία για την υπόθεση της δηλητηρίασης του ρώσου πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ.

«Το δηλητήριο κανείς δεν το γνωρίζει, ας μιλήσουμε έντιμα και αντικειμενικά, και η Τερέζα Μέι η οποία δεν έχει κανένα στοιχείο στα χέρια της» δήλωσε η Ζαχάροβα τονίζοντας ότι η κατάσταση γύρω από τη δηλητηρίαση του Σκριπάλ, είναι ένα παράδειγμα του πώς λειτουργεί η βρετανική μηχανή προπαγάνδας.

Είπε επίσης ότι για την έρευνα του περιστατικού το Λονδίνο δεν χρησιμοποίησε «κανέναν νόμιμο μηχανισμό, που να βασίζεται στο διεθνές δίκαιο», όπως και ότι η Βρετανία προς το παρόν δεν έχει απαντήσει σε κανέναν από τα ερωτήματα που έχει θέσει η Ρωσία. «Ζητήσαμε να μας δώσουν όλα τα στοιχεία που αφορούν το ζήτημα αυτό. Αλλά δεν υάρχει καμία απάντηση», υπογράμμισε η Ζαχάροβα.