Η Εταιρεία κολοσσός ξεκαθαρίζει τη στάση της απέναντι στους λεονταρισμούς της Αγκυρας

ExxonMobil: Δεν θα αφήσουμε να κινδυνέψει κανένα πλοίο μας

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/03/2018 16:59 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 08/03/2018 17:16 |
ExxonMobil: Δεν θα αφήσουμε να κινδυνέψει κανένα πλοίο μας

Με μία ξεκάθαρη δήλωση η ExxonMobil απαντά στους λεονταρισμούς της Τουρκίας και διασαφηνίζει ότι δεν πρόκειται να αφήσει να απειληθεί η γεώτρηση που θα επιχειρήσει σε οικόπεδο τςη κυπριακής ΑΟΖ.

«Ύψιστη προτεραιότητα της ExxonMobil είναι η ασφάλεια των πληρωμάτων των σκαφών που θα διενεργήσουν έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και όσων άλλων βρίσκονται στην περιοχή, δήλωσε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος της εταιρείας, απαντώντας σε ερώτηση για τις έρευνες της εταιρείας στην κυπριακή ΑΟΖ.

«Ο προγραμματισμός μας αφορά τη διενέργεια δυο ερευνητικών γεωτρήσεων, ξεκινώντας κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2018, είπε η εκπρόσωπος της ExxonMobil, Suann Guthrie.

Ανέφερε πως "μέρος της προετοιμασίας αφορά την απόκτηση των σχετικών αδειών και περιλαμβάνει τη συλλογή περιβαλλοντικών δεδομένων με τη χρήση ερευνητικών σκαφών".

"Αναμένουμε αυτές τις έρευνες να ολοκληρωθούν μέσα στους επόμενους δυο μήνες.
Ύψιστη προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των πληρωμάτων που θα διενεργήσουν τις έρευνες και των άλλων στην περιοχή", κατέληξε η κ. Guthrie.

Υπενθυμίζεται πως τον Απρίλιο πέρσι υπογράφηκε στη Λευκωσία το συμβόλαιο εξερεύνησης και καταμερισμού παραγωγής για το τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ με τις εταιρείες ExxonMobil και Qatar Petroleum.

6
Πρωτη φορα αριστερα
08/03/2018 22:57
Καταντια της κυβερνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Που ειναι ο ηγετης αυτης της κυβερνησης? Δεν φαινεται πουθενα! Ειναι απων. Που ειναι οι συμμαχοι μας του ΝΑΤΟ και της ΕΕ οι οποιο υποτειθετε σε δσυκολες περιπτωσεις θα λειτουργουσαν αποτρεπτικα? Λοιπον αν ειμασταν συμμαχοι με την μικρη Σερβιακαι Βουλγαρια, εχω την εντυπωση οι Τουρκοι θα φοβοταν περισσοτερο αποτι σημερα! Οσοι δεν εχουν κουραγιο να κυβερνησουν στα δυσκολα, να δωσουν την εξουσια στον λαο, ο λαος και αυτοπεπιθεση εχει και πιο ικανος ειναι να βρει τους πραγματικους συμμαχους που στις δυσκολες στιγμες θα μας συμπαρασταθουν!!!!
γδ
09/03/2018 08:52
Ολα αυτά έγιναν επί σημερινής κυβέρνησης; Μηπως θυμάσαι ποιός διέλυσε τη Σερβία; Και γιά ποια Βουλγαρία μιλάς; Των 5 εκ; Που ηταν το ΝΑΤΟ το 74? Η το 96? Θυμάσαι τι λέει ο Σολωμός "Μοναχη το δρόμο πηρες, εξανάρθες μοναχή, δεν είναι ευκολες οι θύρες σαν η χρεία τις κουρταλεί"; Οσο ο Ερντογκαν εφτιαχνε οικονομία και αμυντική βιομηχανία, τα δικά μς ξεφτέρια ασχολιόντουσαν με Ολυμπιακούς και μετα επι μνημονίων πώς θα διώξουν τους πιό ικανούς από τη χώρα. Σε αντιπαραβολή δες τι έχει κάνει το μικρότερο Ισραήλ.
tt
08/03/2018 17:56
Εγώ αν ήμουνα στη θέση του κηπουρού προέδρου θα έδινα το 50 % σε όλα τα κοιτάσματα στην κυπριακήαζο στους αμερικανούς Αυτό δεύτερο μια αμερικανοί και Βάζουν τους τούρκους να μας πιέσουν δώσετε στους αμερικανούς και Αφήστε τους τούρκους απέξω 50 %πάλι λεφτά Όμως το τσούξιμο που θα έχει Τουρκία φτάνει θα πονέσει πολυ
γδ
09/03/2018 08:54
Δεν τοχεις πιάσει. Οι εταιρείες που παίρνουν τα δικαιώματα ερευνών, έχουν 2 χρόνια να κάνουν έρευνες. Αν δεν τις κάνουν τα δικαιώματα πάνε πισω στη χώρα που τα ξαναδίνει σε άλλον πλειοδότη. Ετσι αν η Mobil κάνει ερευνες στο δικό της κομμάτι και η ΕΝΙ όχι, τα δικαιώματα της ΕΝΙ πάνε πίσω στην Κύπρο που τα ξαναδημοπρατεί. Δηλαδη ο μόνος που χάνει είναι η ΕΝΙ.
Σαφεστατος!!
08/03/2018 18:58
Ολα αυτα, σε απλη και κατανοητη γλωσσα!!! Τι πινεις και δεν μας δινεις αδερφε; Χα χα χα!!!
Παρασυνθημα
08/03/2018 21:52
Πιτσαδορος ειναι πανω απο το μηχανακι γραφει