Η Κιμ Γιο Γιονγκ, η ονομαζόμενη και «Ιβάνκα του Κιμ Γιονγκ Ουν» από τα νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης, είπε σε αξιωματούχους της Σεούλ ότι είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί της όταν αισθάνθηκε κάποια αδυναμία κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψής της στη Νότια Κορέα, αποκαλύπτουν νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα πηγές, μεταξύ των οποίων η Korea Herald και η Chosun Ilbo.

Η Σεούλ δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες αυτές για την αδελφή του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, τις οποίες τα νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης στηρίζουν σε μη κατονομαζόμενες πηγές.

«Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τίποτε», απάντησε το υπουργείο Ενοποίησης της Νότιας Κορέας στο ABC News.

Ωστόσο η έντονη αυτή φημολογία γύρω από μια πιθανή εγκυμοσύνη της αδελφής του βορειοκορεάτη ηγέτη στο δεύτερο παιδί της δείχνει πόσο πολύ λίγα πράγματα είναι γνωστά για την οικογένεια που κυβερνάει την Βόρεια Κορέα.

«Είναι σαν βασιλική οικογένεια οπότε είναι αναπόφευκτο να μην γίνει η ιστορία αυτή πρώτη είδηση», δήλωσε στο BBC ο Άντρεϊ Εϊμπραχάμιαν του Pacific Forum CSIS. «Μολονότι πρόκειται για κουτσομπολιό, είναι κουτσομπολιό για ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο σε μια χώρα που είναι πολύ δύσκολο να κατανοήσει κανείς».

Εξάλλου οι εικασίες και η μυστικότητα γύρω από την υπόθεση αυτή ταιριάζουν απόλυτα με οτιδήποτε άλλο είναι γνωστό – ή μάλλον δεν είναι – για την οικογένεια Κιμ.

Στις περισσότερες περιπτώσεις η μόνη πηγή που επικαλούνται τα μμε είναι η νοτιοκορεατική υπηρεσία πληροφοριών, στην οποία άλλωστε οφείλει ο κόσμος και την πληροφορία ότι η Γιο Γονγκ απέκτησε το πρώτο της παιδί γύρω στον Μάιο του 2015.

Η έντονη φημολογία που προκλήθηκε στα MME λόγω της κοιλιάς της που φαινόταν να προεξέχει λίγο, παρά την αδύνατη σιλουέτα της, και των προσεκτικών της κινήσεων κατά την επίσκεψή της στη Νότια Κορέα από τις 9 ως τις 11 Φεβρουαρίου έδωσε έδαφος και σε εικασίες για το ποιος μπορεί να είναι ο γαμπρός του βορειοκορεάτη ηγέτη.

Σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό μέσο Dailian το πιο πιθανό είναι να είναι ένας άνδρας που αποφοίτησε μαζί με την Γιο Γιονγκ από το Πανεπιστήμιο Κιμ Ιλ Σουνγκ και ο οποίος είναι τώρα καθηγητής Επιστημών στη Βόρεια Κορέα.

Η Γιο Γιονγκ είναι το πρώτο μέλος της δυναστείας που κυβερνά τη Βόρεια Κορέα το οποίο πάτησε το έδαφος του μεγάλου αντιπάλου μετά το τέλος του πολέμου της Κορέας, εκπροσωπώντας τον αδελφό της μαζί με υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία κατά την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στην Πιοντσάν.