Δείχνουν τα συμπτώματα των θυμάτων

Τουρκική επίθεση με δηλητηριώδες αέριο στο Αφρίν (φωτό και βίντεο)

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/02/2018 04:45 |

Οι συριακές κουρδικές δυνάμεις και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφεραν την Παρασκευή ότι ο τουρκικός στρατός εξαπέλυσε  επίθεση με δηλητηριώδες αέριο, που είχε αποτέλεσμα έξι τραυματίες στην περιοχή Αφρίν της Συρίας.

Δεν υπήρχε άμεσο σχόλιο από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, που έχουν αρνηθεί στο παρελθόν τις κατηγορίες ότι βάζουν στο στόχαστρο αμάχους κατά την επιχείρηση «Κλάδος ελαίας» που διεξάγουν στην κουρδική περιοχή του Αφρίν.

Ο Μπιρούσκ Χάσακα, εκπρόσωπος της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στο Αφρίν, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι ο τουρκικός βομβαρδισμός έπληξε χωριό στο βορειοδυτικό τμήμα της περιοχής, κοντά στα τουρκικά σύνορα.


«Δύσπνοια και διεσταλμένες κόρες οφθαλμών»

Σύμφωνα με τον ίδιο, από την επίθεση έξι άνθρωποι υπέφεραν από αναπνευστικά προβλήματα και άλλα συμπτώματα που αποτελούν ένδειξη επίθεσης με δηλητηριώδες αέριο.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τόνισε στο ίδιο ειδησεογραφικό πρακτορείο ότι οι τουρκικές δυνάμεις και οι συμμαχικές αυτών συριακές οργανώσεις έπληξαν την Παρασκευή με όλμους το χωριό.

Σύμφωνα με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση, ιατρικές πηγές στο Αφρίν ανέφεραν ότι έξι άνθρωποι εξαιτίας της επίθεσης υπέφεραν από δύσπνοια και είχαν διεσταλμένες κόρες οφθαλμών, ενδείξεις πιθανής επίθεσης με δηλητηριώδες αέριο.

Το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA, επικαλούμενο γιατρό σε νοσοκομείο στο Αφρίν, δήλωσε ότι ο βομβαρδισμός του χωριού από τις τουρκικές δυνάμεις προκάλεσε ασφυξία σε έξι ανθρώπους.

Στις 6 Φεβρουαρίου, τα Ηνωμένα Εθνη απηύθυναν έκκληση για άμεση εκεχειρία στη Συρία για ανθρωπιστικούς λόγους.

2
Συλλογη εμπειριας.
17/02/2018 06:36
Επειδη καθε προηγουμενο γεννα ΕΜΠΕΙΡΙΑ,να το προσεξουν αυτο οι ειδημονες της Εθνικης Αμυνης της Ελλαδος.Στις ευαισθητες παραμεθοριες περιοχες,να υπαρχη καταλληλος εξοπλισμος.Ξενοφων Δ.
ΩΡΕ ΤΙ ΠΑΘΑΜΕ
17/02/2018 05:00
ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ .ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΓΛΕΝΤΑΝΕ ΡΩΣΟΥΣ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ .ΤΟ ΕΧΩ ΠΕΙ ΤΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ .Η ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΥΡΩΠΗ .ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ ΣΤΟ ΧΗΜΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ