Αν χρησιμοποιούνται χημικά σε αμάχους

Ο Μακρόν απειλεί με βομβαρδισμούς τη Συρία

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/02/2018 22:57 |
Ο Μακρόν απειλεί με βομβαρδισμούς τη Συρία
«Αναφορικά με τα χημικά όπλα, έχω θέσει κόκκινη γραμμή και επιβεβαιώνω για μια ακόμη φορά αυτή την κόκκινη γραμμή», τόνισε ο γάλλος πρόεδρος.

Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα Τρίτη ότι «η Γαλλία θα βομβαρδίσει», αν χημικά όπλα χρησιμοποιούνται ενάντια σε αμάχους στον συριακό πόλεμο, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν έχει ακόμη δει καμία απόδειξη ότι αυτό έχει συμβεί.

«Αναφορικά με τα χημικά όπλα, έχω θέσει κόκκινη γραμμή και επιβεβαιώνω για μια ακόμη φορά αυτή την κόκκινη γραμμή», τόνισε ο γάλλος πρόεδρος στους δημοσιογράφους.

«Σήμερα, οι υπηρεσίες μας, οι ένοπλες δυνάμεις μας δεν έχουν εξακριβώσει ότι χημικά όπλα, όπως αυτά καθορίζονται σε συνθήκες, έχουν χρησιμοποιηθεί ενάντια σε άμαχο πληθυσμό», πρόσθεσε.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν την Παρασκευή, ο Μακρόν εξέφρασε την ανησυχία του για ενδείξεις χρήσης βομβών χλωρίου που χρησιμοποιήθηκαν πρόσφατα σε επιθέσεις ενάντια σε αμάχους.

1
Βασσιλης
13/02/2018 23:37
Καπως ετσι λειτουργουσαν και οι Ναζιστιςστον Β παγκοσμιο πολεμο οταν επενεβησαν και κατελαβαν την Τσεχια, Ουγγαρια, Ρουμανια, κλπ. Ως αιτία χρησιμοποιουσαν την καταπάτηση των δικαιωματων των μειονοτητων σε αυτες τις χωρες. Και μαλλιστα στηριζονταν σε "στοιχεια" από τις επισημες υπηρεσιες τους. Τι ομοιοτητες !!!!