Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος του

Απειλές Ερντογάν: Ο,τι είναι για εμάς η Αφρίν είναι το Αιγαίο και η Κύπρος

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/02/2018 11:18 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 13/02/2018 17:27 |
Απειλές Ερντογάν: Ο,τι είναι για εμάς η Αφρίν είναι το Αιγαίο και η Κύπρος
Νέα προειδοποίηση σε Ελλάδα και Κύπρο απηύθυνε την Τρίτη ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφορικά με τις έρευνες υδρογοναθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ και λίγες ώρες μετά το επεισόδιο στα Ίμια

Νέα προειδοποίηση σε Ελλάδα και Κύπρο απηύθυνε την Τρίτη ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφορικά με τις έρευνες υδρογοναθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ και λίγες ώρες μετά το επεισόδιο στα Ίμια.

Απευθυνόμενος σε στελέχη του κόμματός του στην Αγκυρα ο τούρκος πρόεδρος δήλωσε: Μη νομίζουν ότι δεν παρατηρούμε τις έρευνες ανοιχτά της Κύπρου με τις έρευνες στην ΑΟΖ και τις κινήσεις στις βραχονησίδες... Προειδοποιούμε όσους κάνουν λανθασμένους υπολογισμούς στην Κύπρος και το Αιγαίο να μην κάνουν λανθασμένες κινήσεις»

Συμβουλεύουμε, πρόσθεσε ο τούρκος πρόεδρος, τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στα κυπριακά κοιτάσματα να μην υπερβαίνουν τα όρια, στηριζόμενες στην ελληνοκυπριακή πλευρά.

«Οι μαγκιές τους είναι μέχρι να δουν τον στρατό, τα καράβια και τα αεροπλάνα μας», ανέφερε ο Ρ. Ερντογάν, αναφερόμενος τόσο στο θέμα του Αιγαίου, όσο και  στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Σε ομιλία του στην κοινοβουλευτική του ομάδα, ο τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι: «Ό,τι είναι για μας το Αφρίν, είναι και το Αιγαίο και η Κύπρος. Θα εξευτελιστούν. Η Τουρκία θα διαφυλάξει όλα τα δικαιώματά της που πηγάζουν από τις διεθνείς συμφωνίες και το διεθνές δίκαιο».

«Να μην νομίζουν ότι διαφεύγουν της προσοχής μας οι έρευνες φυσικού αερίου στα ανοιχτά της Κύπρου και οι καιροσκοπικές πρωτοβουλίες στις βραχονησίδες του Αιγαίου. Όπως χαλάσαμε με την επιχείρηση "Ασπίδα του Ευφράτη" και τώρα με την επιχείρηση "Κλάδος Ελαίας" τα σχέδια εκείνων που κάνουν λάθος λογαριασμούς στα νότια σύνορά μας, έτσι θα χαλάσουμε και τα σχέδια εκείνων» ανέφερε ο Ρ.  Ερντογάν.

Στη συνέχεια προχώρησε σε «συστάσεις» στις ξένες εταιρείες που δραστηριοποιούνται ανοιχτά της Κύπρου να μην γίνονται "όργανο" σε υποθέσεις που ξεπερνούν τα όρια και την δύναμή τους εμπιστευόμενες την ελληνοκυπριακή πλευρά. «Η δική τους παλληκαριά φτάνει μέχρις ότου να δουν το στρατό μας, τα πλοία μας και τα αεροσκάφη μας. Υπενθυμίζουμε ότι αυτή η δουλειά δεν γίνεται τραβώντας μυστικά φωτογραφίες βράχων από μακριά, με συμφωνίες που δεν έχουν καμιά ισχύ και με μεταφορά γεωτρύπανων στην περιοχή», υποστήριξε ο τούρκος πρόεδρος.

Αναφερόμενος στο επεισόδιο στα Ίμια ο Ρ. Ερντογάν επιχείρησε να το υποβαθμίσει λέγοντας: «Υπήρξε ένα γεγονός χθες βράδυ, δεν υπήρξε ιδιαίτερο πρόβλημα, οι Έλληνες πάλι απόρησαν. Υπήρξε κάποιου είδους ‘’προσέγγιση’’ τα σκάφη ‘’προσέγγισαν’’»...


1
Τα λέω σωστά?
13/02/2018 12:58
Παίξε παρακάτω ψευτό-υπερήφανε σουλτάνε.. Πριν μερικούς μήνες αποκάλεσε Έλληνες και Κύπριους, κότες. Ποιος? Ο αρχηγός κράτους με επίσημη ονομασία Turkey ή γαλοπούλα!! η οποία όμως είναι παραφουσκωμένο με εντυπωσιακά φτερά πτηνό αλλά χαμηλής νοημοσύνης, που δεν τα βγάζει πέρα με κόκορα ή κότα. Μετά δηλώνει υποστήριξη και αδελφοποίηση μεταξύ ψευτό απογόνων αρχαίων μακεδόνων και γνησίων μογγολοαπογόνων. Σε συνέχεια θέλει να τα βάλει με ΕΕ, ΗΠΑ και με Ελλάδα, Κύπρο. Η πολίτικη του θυμίζει Καντάφι στις δόξες του. Θα έχει όμως το ίδιο τέλος με αυτόν? Σίγουρα όχι, γιατί ο Καντάφι ήταν μεν σχεδόν δικτάτορας, αλλά ήταν και πραγματικά υπερήφανο παιδί της ερήμου. Ο Ερντογάν θέλει να μοιάσει τους σουλτάνους της οθωμανικής αυτοκρατορίας, απαιτεί με να του φυλάνε την ποδιά, άλλα όταν δει ότι δεν τον παίρνει, δεν έχει πρόβλημα να φιλήσει ο ίδιος την ποδιά του άλλου, όπως έκανε και με τον Πούτιν Τα λέω σωστά?