«Παροτρύνουν και τους Ευρωπαίους»

Λαβρόφ: Πού το πάνε οι ΗΠΑ με τα «πυρηνικά» του Ιράν

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/01/2018 01:10 |
Λαβρόφ: Πού το πάνε οι ΗΠΑ με τα «πυρηνικά» του Ιράν
«Η συμφωνία δεν μπορεί να εφαρμοστεί αν κάποια από τις πλευρές αποσυρθεί μονομερώς. Θα καταρρεύσει και δεν θα υπάρχει συμφωνία» αναφέρει ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Η συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν δεν θα μπορούσε να εφαρμοστεί, αν κάποιο από τα υπογράφοντα μέρη αποσυρθεί από αυτή, προειδοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ.

«Η συμφωνία δεν μπορεί να εφαρμοστεί αν κάποια από τις πλευρές αποσυρθεί μονομερώς. Θα καταρρεύσει και δεν θα υπάρχει συμφωνία. Το πιστεύουμε και νομίζω ότι όλοι το καταλαβαίνουν πολύ καλά. Και πρώτοι απ' όλους οι ευρωπαίοι συνάδελφοί μας, τους οποίους οι Ηνωμένες Πολιτείες, απ' ό,τι ακούω, θα τους παροτρύνουν τώρα να πάρουν θέση παρόμοια με αυτήν της Ουάσιγκτον» είπε ο ρώσος υπουργός.

«Διαπραγματευτικό χαρτί»

Σύμφωνα με τη Μόσχα, οποιαδήποτε προσπάθεια επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας είναι καταδικασμένη να αποτύχει, δεδομένου ότι τέτοιο αίτημα δεν θα το δεχόταν το Ιράν.

Η συμφωνία «δεν θα επιβίωνε σε αλλαγμένη μορφή, ιδίως σε αυτήν που ζητούν οι Ηνωμένες Πολιτείες» συνέχισε ο Λαβρόφ, τονίζοντας πως «κάτι τέτοιο θα ήταν μη αποδεκτό από το Ιράν, είναι ήδη σαφές και η Ευρώπη, πιστεύω, αναγνωρίζει επίσης αυτόν τον κίνδυνο».

Ο ρώσος υπουργός τόνισε ότι το γεγονός πως η πυρηνική συμφωνία με το Ιράν έχει εξελιχθεί σε «διαπραγματευτικό χαρτί σε ορισμένες πολιτικές και γεωπολιτικές επιδιώξεις θα παρεμποδίσει και τις οποιεσδήποτε προσπάθειες να πειστεί η Βόρεια Κορέα να κάνει υποχωρήσεις παρόμοιες με εκείνες της Τεχεράνης».

1
Anonymous
20/01/2018 02:57
Πολύ απλο. Με την αποσυρση τον ΗΠΑ, θα βρεθει μετα τροπος κατηγοριας εναντιον του Ιραν ότι κατασκευαζει πυρηνικα οπλα, και ετσι θα δημιουργηθουν οι προϋποθέσεις για στρατιοτικη επιθεση εναντιον του Ιραν.