«Φαίνονταν φυσιολογικοί», «Ηταν πολύ ευγενικό ζευγάρι. Εχω σοκαριστεί!», «Δεν είχα ιδέα τι συνέβαινε! Δεν ήξερα καν ότι είχαν παιδιά!». Ετσι αντέδρασαν κάποιοι από τους κατοίκους μίας ήσυχης γειτονιάς στην πόλη Πέρις της Καλιφόρνιας, όταν πληροφορήθηκαν τα εγκλήματα που είχαν διαπράξει οι φαινομενικά φιλήσυχοι γείτονές τους Ντέιβιντ Αλεν και Λουίζ Αννα Τέρπιν.

Εναντίον του ζευγαριού απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βασανισμό και έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο, καθώς κρατούσαν φυλακισμένα τα 13 παιδιά τους ηλικίας δύο έως 29 ετών, ενώ για τον καθένα ορίστηκε εγγύηση εννέα εκατομμυρίων δολαρίων.

Ολα ξεκίνησαν την Κυριακή, όταν ένα 17χρονο κορίτσι από τα παιδιά κατάφερε να διαφύγει και να ειδοποιήσει τις Αρχές μέσω ενός κινητού τηλεφώνου που είχε βρει στο σπίτι. Οι αστυνομικοί κατέφθασαν στη διεύθυνση που τους υπέδειξε και όταν μπήκαν στο εξωτερικά προσεγμένο σπίτι με τον περιποιημένο κήπο αντίκρισαν ένα σοκαριστικό θέαμα. Τα παιδιά ζούσαν στο σκοτάδι, σε άθλιες συνθήκες υγιεινής και η πρόσβασή τους σε νερό και τροφή ήταν ανεπαρκής. Κάποια ήταν δεμένα στα κρεβάτια τους με αλυσίδες και λουκέτα, όπως ανέφεραν οι Αρχές που δεν διευκρίνισαν πότε ακριβώς ξεκίνησε το μαρτύριό τους. Τα παιδιά, αφού δέχτηκαν νερό και φαγητό από τους αστυνομικούς, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για την απαραίτητη αγωγή.

«Τα θύματα ήταν υποσιτισμένα και ο χώρος στερούνταν στοιχειωδών συνθηκών υγιεινής», αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας. «Η επιδερμίδα τους ήταν τόσο χλωμή που έμοιαζαν με βαμπίρ», δήλωσαν αστυνομικοί στον «Guardian». Τα παιδιά ήταν τόσο αδύνατα που οι αξιωματικοί δεν αντιλήφθηκαν ότι επτά εξ αυτών ήταν ενήλικα. Εκπρόσωπος του σερίφη ανέφερε ότι η 17χρονη κοπέλα που έδωσε τέλος στο θρίλερ δεν φαινόταν μεγαλύτερη από 10 ετών.

Σύμφωνα με τα αρχεία της Καλιφόρνιας, ο πατέρας των παιδιών είχε λάβει κρατική άδεια που του έδινε τη δυνατότητα να διευθύνει ιδιωτικό σχολείο το οποίο στεγαζόταν στο σπίτι της οικογένειας και στο οποίο εγγράφηκαν έξι μαθητές τη φετινή σχολική χρονιά… Οι γείτονες, όπως συμβαίνει συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, δηλώνουν άγνοια, παρότι η συμπεριφορά των Τέρπιν τούς είχε προβληματίσει. Ο Ρομπέρτο Γκόμεζ είπε στους «New York Times» ότι το ζευγάρι δεν έβγαινε ποτέ έξω. Αλλος γείτονας, ο Ντένις Κουκ, δήλωσε ότι είχε δει τον Τέρπιν μία φορά, αλλά ποτέ τα παιδιά. Ο Ρόμπερτ Πέρκινς είχε δει κάποια μέλη της οικογένειας να στολίζουν τον κήπο ενόψει Χριστουγέννων και, μολονότι τους συνεχάρη για τον στολισμό, κανείς δεν απάντησε.

Οι Τέρπιν εγκαταστάθηκαν στην Καλιφόρνια το 2010 από το Τέξας. Σε μία φωτογραφία στο facebook το 2011 πόζαραν με τα 12 παιδιά τους, το 13ο δεν είχε γεννηθεί ακόμη. Σε ερώτηση φίλου τους εάν είναι όλα δικά τους, είχαν απαντήσει: «Ναι, και είμαστε πολύ υπερήφανοι γι’ αυτά».