Δύο εισαγγελείς ανέλαβαν την υπόθεση της δολοφονίας του σέρβου πολιτικού Ολιβερ Ιβάνοβιτς.

Οπως δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας της Μιτρόβιτσα, Σίκρι Σίλα, ανέθεσε την υπόθεση σε δύο εισαγγελείς διαφορετικών εθνοτήτων, Σέρβο και Αλβανό για να διασφαλιστεί η αμεροληψία κατά τη διαδικασία των ερευνών.

Ο σοσιαλδημοκράτης μετριοπαθής πολιτικός Ολιβερ Ιβάνοβιτς δολοφονήθηκε σήμερα Τρίτη το πρωί στη Μιτρόβιτσα, στο βόρειο Κόσοβο.

Ο Σίκρι Σίλα ανέφερε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ύποπτοι και τα μόνα στοιχεία που εξετάζουν οι αρχές είναι οι κάλυκες που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος και το καμένο αυτοκίνητο, το οποίο εντοπίστηκε ένα χιλιόμετρο έξω από την πόλη.

Επικήρυξη με 10.000 ευρώ

Εικάζεται ότι αυτό το όχημα χρησιμοποίησαν οι δολοφόνοι του. Ο γενικός εισαγγελέας ανέφερε επίσης ότι ο Ιβάνοβιτς πυροβολήθηκε πισώπλατα, έξι φορές, μέσα από αυτοκίνητο που βρισκόταν εν κινήσει, ενώ το όπλο που χρησιμοποιήθηκε ήταν πιστόλι ZASTAVA M70A των εννέα χιλιοστών.

Η αστυνομία του Κοσόβου ανακοίνωσε ότι προσφέρει 10.000 ευρώ για κάθε πληροφορία που θα οδηγήσει στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Η σορός του Ολιβερ Ιβάνοβιτς, μετά την ολοκλήρωση της νεκροψίας, μεταφέρθηκε στα γραφεία του κινήματος «Ελευθερία ,Δημοκρατία, Δικαιοσύνη» του οποίου ήταν επικεφαλής, όπου εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα.