Με καταμετρημένο το 55,35% των ψήφων, και με τη συμμετοχή στις «βουλευτικές εκλογές» στα Κατεχόμενα να φτάνει στο 62,4%, στις τρεις πρώτες θέσεις αναδεικνύονται τα κόμματα Εθνικής Ενότητας, Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό και Κόμμα του Λαού.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το δεξιό-εθνικιστικό Κόμμα Εθνικής Ενότητας βρίσκεται στο 36,26%, το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα στο 21,65%, το Κόμμα του Λαού στο 17,4%, το κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας στο 8,46%, το Δημοκρατικό κόμμα στο 8,01%, το κόμμα Αναγέννησης στο 6,1%, το κόμμα Κοινοτικής Σωτηρίας στο 2,4% και το κόμμα Εθνικιστικής Δημοκρατίας στο 0,09%.

«Το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα σέβεται τη λαϊκή βούληση, δεν μας ικανοποιούν τα αποτελέσματα, ωστόσο είμαστε ένα κόμμα 47 ετών. Ο αγώνας συνεχίζεται, διότι το σύστημα δεν το αποδεχόμαστε. Από αύριο τα όργανα του κόμματος έτοιμα για τον αγώνα. Είμαστε ένα αριστερό κόμμα, έκλεισε ένα κεφάλαιο του αγώνα, ξεκινά νέο κεφάλαιο», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του κόμματος, Τουφάν Ερχιουρμάν.