Πολλές εκατοντάδες διαδηλωτές, με επικεφαλής τον πρώην πρόεδρο της Γεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι, επιχείρησαν να καταλάβουν μια συναυλιακή αίθουσα στο κέντρο του Κιέβου, ορισμένοι εξ αυτών εκτοξεύοντας βεγγαλικά και καπνογόνα εναντίον του κτιρίου.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεων απώθησαν τους συγκεντρωμένους που προσπάθησαν να μπουν στο «Παλάτι του Οκτωβρίου» την ώρα μάλιστα που δινόταν εκεί μια συναυλία της περίφημης Ορχήστρας Γκλεν Μίλερ. Κάποιοι από τους διαδηλωτές κατάφεραν πάντως να μπουν στο κτίριο, αλλά δεν διέκοψαν τη συναυλία.

«Το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας ζητά από τους διαδηλωτές να μην διαπράττουν προκλητικές ενέργειες, να μην καταλάβουν το κτίριο και να μην θέσουν σε κίνδυνο τα παιδιά» που παρακολουθούσαν τη συναυλία, ανέφερε μέσω του Twitter ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Αρτιόμ Σεβτσένκο.

«Πρέπει να τους δείξετε ότι έχετε το θάρρος αλλά και ότι είστε επίσης πολύ, πολύ ψύχραιμοι. Θα μείνω στο πλευρό σας μέχρι τέλους» είπε εξάλλου ο Σαακασβίλι στους συγκεντρωμένους υποστηρικτές του.

Ο Σαακασβίλι ζητά την αποπομπή του προέδρου της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, κατηγορώντας τον ότι δεν εφαρμόζει μέτρα για να καταπολεμήσει τη διαφθορά. Ο πρώην πρόεδρος της Γεωργίας, ο οποίος ξεκίνησε μια νέα πολιτική καριέρα στην Ουκρανία, συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα και κατηγορείται ότι επιχείρησε «να καταλάβει την εξουσία δια της βίας» στις πρόσφατες διαδηλώσεις που, σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, χρηματοδοτήθηκαν από το περιβάλλον του φιλορώσου πρώην προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς.