Το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό κράτος απείλησε να εξαπολύσει νέες επιθέσεις εναντίον του αμερικανικού εδάφους σε αντίποινα για την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, όπως αναφέρθηκε την Πέμπτη σε έναν από τους ιστότοπους της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Σε μήνυμα που ανήρτησε σε έναν από τους λογαριασμούς της στην εφαρμογή άμεσων μηνυμάτων Telegram, το οποίο είχε τίτλο «Περιμένετέ μας» και «IK στο Μανχάταν», η τζιχαντιστική οργάνωση αναφέρει ότι θα εξαπολύσει επιθέσεις και δείχνει εικόνες από την Τάιμς Σκουέρ στη Νέα Υόρκη καθώς και μια ζώνη με εκρηκτικά και έναν πυροκροτητή.

«Θα εξαπολύσουμε περισσότερες επιθέσεις στη χώρα σας μέχρι την τελική ώρα και θα σας κάψουμε με τις φλόγες του πολέμου που ξεκινήσατε στο Ιράκ, την Υεμένη, τη Λιβύη, τη Συρία και το Αφγανιστάν. Περιμένετε», τόνιζε το μήνυμα.

«Η αναγνώριση του από το σκυλί σας τον Τραμπ της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ θα μας ωθήσει να αναγνωρίσουμε τα εκρηκτικά ως πρωτεύουσα της δικής σας χώρας», πρόσθετε.