Συγκλονίζει την Γαλλία το τραγικό δυστύχημα που συνέβη το απόγευμα της Πέμπτης όταν ένα τρένο έκοψε στα δύο σχολικό λεωφορείο κοντά στην πόλη Περπινιάν με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις μαθητές και να τραυματιστούν 21,εκ των οποίων οι επτά σοβαρά, καθώς και τρεις επιβάτες της αμαξοστοιχίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μαθητές που τραυματίστηκαν είναι ηλικίας από 13 έως 17 χρόνων.

Λεπτομέρειες σχετικές με τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές. Το λεωφορείο που κινείτο σε επαρχιακό δρόμο, πέρασε την γραμμή του τρένου η οποία φυλασσόταν από μία μπάρα, διαγραμμισμένη με κόκκινο χρώμα, και η οποία έφερε φωτεινές ενδείξεις.

Στον τόπο της τραγωδίας έσπεύσαν πολλά ασθενοφόρα και ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής. Επίσης στον τόπο κατέφθασαν ελικόπτερα με τα οποία αρκετά από τα τραυματισμένα παιδιά διακομίστηκαν σε νοσοκομεία.

Το λεωφορείο που μετέφερε μαθητές , κόπηκε στα δύο από το τρένο που έπεσε πάνω του με μεγάλη ταχύτητα. Εκπρόσωπος της Εθνικής Εταιρείας Σιδηροδρόμων της Γαλλίας, ανέφερε πως η αμαξοστοιχία κινείτο με 80 χλμ. την ώρα και πως σε αυτήν επέβαιναν 25 άνθρωποι. Από αυτούς ελαφρά τραυματίστηκαν τρεις. Υποστήριξε επίσης πως ορισμένοι αυτόπτες μάρτυρες του τραγικού δυστυχήματος, είπαν πως η προστατευτική μπάρα ήταν κατεβασμένη. «Αυτό ωστόσο θα διερευνηθεί διεξοδικά είπε».

Το λεωφορείο είχε ξεκινήσει από το σχολείο μετέφερε τα παιδιά στα σπίτια τους, που βρίσκονταν σε δύο κοντινά μεταξύ τους χωριά.

Η υπουργός Μεταφορών της Γαλλίας, Ελίζαμπεθ Μπορν χαρακτήρισε τρομακτικό το δυστύχημα και ανακοίνωσε πως μεταβαίνει στον τόπο της τραγωδίας, που βρίσκεται 850 χλμ. νοτίως του Παρισιού. Την οδύνη του εξέφρασε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, λέγοντας πως οι σκέψεις του βρίσκονται κοντά στα θύματα αυτού του φρικτού δυστυχήματος καθώς και στις οικογένειες των θυμάτων. «Όλος ο κρατικός μηχανισμός έχει κινητοποιηθεί» , πρόσθεσε ο Μακρόν.

Μια επιβάτης της αμαξοστοιχίας, δήλωσε στα σωστικά συνεργεία, ότι η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή ώστε το τρένο κόντεψε να εκτροχιαστεί.