Τόνισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός μετά την ολοκλήρωση της Ισλαμικής Διάσκεψης

Νετανιάχου: Οι Παλαιστίνιοι θα πρέπει να αποδεχτούν την πραγματικότητα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/12/2017 20:04 |
Νετανιάχου: Οι Παλαιστίνιοι θα πρέπει να αποδεχτούν την πραγματικότητα
«Θα ήταν καλύτερο οι Παλαιστίνιοι να αποδεχτούν την πραγματικότητα και να δράσουν για την ειρήνη, όχι με εξτρεμισμό», δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε ότι δεν του «προκάλεσε έκπληξη» η ανακοίνωση των ηγετών των μουσουλμανικών χωρών, που κάλεσαν τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα ενός παλαιστινιακού κράτους, έπειτα από την έκτακτη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) που διεξήχθη την Τετάρτη στην Κωνσταντινούπολη.

«Όλες αυτές οι ανακοινώσεις δεν μας προκαλούν έκπληξη», τόνισε ο Νετανιάχου, σε μια ομιλία του έπειτα από αυτό το κάλεσμα των μουσουλμανικών χωρών στη διεθνή κοινότητα, αντιδρώντας στην απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ, ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. «Θα ήταν καλύτερο οι Παλαιστίνιοι να αποδεχτούν την πραγματικότητα και να δράσουν για την ειρήνη, όχι με εξτρεμισμό», δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός. 

«Θα πρέπει να αναγνωρίσουν ένα ακόμη γεγονός για την Ιερουσαλήμ: δεν είναι μόνο η πρωτεύουσα του Ισραήλ, αλλά επίσης έχουμε ελευθερία της θρησκευτικής λατρείας στην Ιερουσαλήμ για όλες τις θρησκείες και είμαστε εμείς που το εφαρμόζουμε στην Μέση Ανατολή, όπως κανείς άλλος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

«Στο τέλος, η αλήθεια θα επικρατήσει και πολλές άλλες χώρες θα αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και θα μεταφέρουν τις πρεσβείες τους στην Ιερή Πόλη», προέβλεψε.

1
aris
14/12/2017 01:49
για ποια πραγματικότητα μιλάς ? ξεχνάς ότι κανένας δεν αγάπησε τους κατακτητές