Μίλησε για «τα μεγάλα όνειρα», αλλά όχι για τη χρηματοδότηση

Τραμπ: Μετά την Ιερουσαλήμ πάει... στον Αρη

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/12/2017 23:36 |
Τραμπ: Μετά την Ιερουσαλήμ πάει... στον Αρη
Ο αμερικανός πρόεδρος θαυμάζει τον... διαστημάνθρωπο κατά την υπογραφή της «Οδηγίας 1 για τη Διαστημική Πολιτική». Πηγή: (RΕUΤΕRS)

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε σήμερα την επιθυμία των ΗΠΑ να στείλουν αστροναύτες και πάλι στη Σελήνη για πρώτη φορά μετά το 1972 προκειμένου να προετοιμάσουν επανδρωμένη αποστολή στον Αρη.

«Αυτήν τη φορά δεν πρόκειται μόνο να καρφώσουμε τη σημαία μας και να αφήσουμε το αποτύπωμά μας, θα δημιουργήσουμε μια βάση για μελλοντική αποστολή στον Αρη και ίσως μια μέρα πιο μακριά», τόνισε ο Τραμπ σε τελετή στον Λευκό Οίκο.

Ο αμερικανός πρόεδρος υπέγραψε την «Οδηγία 1 για τη Διαστημική Πολιτική» με την οποία θα δίνει εντολή στη NASA να «ηγηθεί πρωτοποριακού προγράμματος εξερεύνησης του διαστήματος με στόχο την αποστολή αμερικανών αστροναυτών στη Σελήνη και τελικά στον Αρη».

Εντούτοις απέφυγε να δώσει διευκρινίσεις για τη χρηματοδότηση και το χρονοδιάγραμμα αυτής της πρωτοβουλίας.

Χαιρετίζοντας την παρουσία του Χάρισον Σμιτ, ενός από τους τελευταίους αμερικανούς που περπάτησαν στη Σελήνη πριν από 45χρόνια, ο Τραμπ δήλωσε: «σήμερα, δεσμευόμαστε ότι δεν θα είναι ο τελευταίος».

«Εχουμε μεγάλα όνειρα», πρόσθεσε, υποσχόμενος ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να «ηγούνται» της εξερεύνησης του διαστήματος.

1
Ας γελάσω! Χε,χε..
11/12/2017 23:59
Παλιό ανέκδοτο αλλά καλό και πετυχεμένο: οι αμερικλανοί περιπάτησαν εις το Φεγγάρι.