Τηλεφωνική συνομιλία

Τρομοκρατία: Αλλα είπε ο Ερντογάν και άλλα... ο Τραμπ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/11/2017 00:08 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 25/11/2017 02:14 |
Τρομοκρατία: Αλλα είπε ο Ερντογάν και άλλα... ο Τραμπ
Στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για το περιεχόμενο της συνομιλίας των δύο ηγετών δεν αναφέρονται συγκεκριμένα το PKK, το YPG ή το δίκτυο Γκιουλέν, όπως είχε ανακοινώσει νωρίτερα η Αγκυρα.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενημέρωσε τον τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν την Παρασκευή, ότι η Ουάσιγκτον προσαρμόζει τη στρατιωτική στήριξη που παρέχει στους συμμάχους της στο έδαφος της Συρίας, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Νωρίτερα, η τουρκική προεδρία με ανακοίνωσή της είχε αναφέρει ότι ο Τραμπ τόνισε στον Ερντογάν πως έχει δώσει οδηγίες ώστε να μην παρέχονται όπλα στους κούρδους μαχητές των YPG στη Συρία.

Στην ανακοίνωση της Αγκυρας υπογραμμιζόταν ότι οι δύο χώρες συμφώνησαν να πολεμήσουν μαζί όλες «τις τρομοκρατικές οργανώσεις», περιλαμβανομένων του Ισλαμικού Κράτους, του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) και του δικτύου του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν (FETO).

Ωστόσο, στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για το περιεχόμενο της συνομιλίας των δύο ηγετών δεν αναφέρονται συγκεκριμένα το PKK, το YPG ή το δίκτυο Γκιουλέν.

Εντούτοις, υπογραμμίζεται ότι Τραμπ και Ερντογάν συζήτησαν για την αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού από τις ΗΠΑ.

1
Νομίζω;;;
25/11/2017 00:57
Πολύ βρώμικο και διπρόσωπο παιχνίδι παίζει η Ρετζέπ Ερντογάν και να δεις που θα βγούνε αληθινές αι προφητείαι των γερόντων. Πωλεί ούλο αντιαμερικλανιλίκι της πεντάρας και το επόμενο δεφτερόλεφτο παγαίνει εις το Αμέρικλα και γλείφει μπότες. Είναι μετά να μην αγριέψει το Ξανθό Γένος;