Το συριακό καθεστώς ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής συνάντησης με την αντιπολίτευση στο Σότσι της Ρωσίας, πρόταση της Μόσχας με την οποία συντάχθηκαν το Ιράν και η Τουρκία για την εξεύρεση πολιτικής λύσης στον πόλεμο της Συρίας.

Στην τριμερή συνάντηση των προέδρων Ρωσίας, Τουρκίας και Ιράν, οι Βλαντίμιρ Πούτιν, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Χασάν Ροχανί συμφώνησαν στη σύγκληση του «κογκρέσου συριακού εθνικού διαλόγου» στο Σότσι με τη συμμετοχή του συριακού καθεστώτος και της αντιπολίτευσης.

Δεν έχει οριστεί ημερομηνία για τη σύγκληση του «κογκρέσου», το οποίο ο πρόεδρος Πούτιν θεωρεί «πραγματική ευκαιρία» για την επίλυση της κρίσης, παρά τις αμφιβολίες που εξακολουθούν να υπάρχουν γι΄ αυτήν την πρωτοβουλία του.

«Η κυβέρνηση καλωσορίζει» τα συμπεράσματα της συνόδου του Σότσι, τόνισε το συριακό υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο της Συρίας, SANA.

«Η Συρία στηρίζει κάθε πολιτική δράση που σέβεται την κυριαρχία της και την εδαφική της ακεραιότητα και βοηθά να δοθεί τέλος στην αιματοχυσία στη χώρα», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση της συριακής κυβέρνησης.