Η απόφαση Τραμπ για ένταξη της Πιονγιάνγκ στην λίστα των χωρών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία

Β. Κορέα: Σοβαρή πρόκληση η στάση των ΗΠΑ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/11/2017 14:26 |
Β. Κορέα: Σοβαρή πρόκληση η στάση των ΗΠΑ
«Οι ΗΠΑ θα λογοδοτήσουν για όλες τις συνέπειες που θα προκύψουν από αυτή την αυθάδη πρόκληση προς την Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας»

«Σοβαρή πρόκληση και επιθετική συμπεριφορά» χαρακτηρίζει η Βόρεια Κορέα την απόφαση του αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ να την επανεντάξει στην λίστα των χωρών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία, όπως μετέδωσαν τα βορειοκορεατικά κρατικά ΜΜΕ.

Την Δευτέρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ ενέταξε εκ νέου τη Βόρεια Κορέα στον κατάλογο των χωρών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία, γεγονός που του επιτρέπει να κλιμακώσει τις κυρώσεις εναντίον της.

Σε συνέντευξη στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, εκπρόσωπος του βορειοκορεατικού υπουργείου Εξωτερικών χαρακτήρισε την απόφαση «επαίσχυντη συμπεριφορά» εκ μέρους του Τραμπ και διέψευσε ότι η Βόρεια Κορέα εμπλέκεται στην τρομοκρατία.

Ο ίδιος αποκάλεσε την απόφαση του Τραμπ «ένα ακόμη εργαλείο του αμερικανικού τύπου απολυταρχισμού που μπορεί να εντάσσει ή να αφαιρεί ανά πάσα στιγμή (τη χώρα στη λίστα) ανάλογα με τα συμφέροντά του». Πρόσθεσε μάλιστα ότι το μόνο που κατάφερε έτσι είναι να ενισχύσει την δέσμευση της Βόρειας Κορέας να διατηρήσει το πυρηνικό της οπλοστάσιο. «Οι ΗΠΑ θα λογοδοτήσουν για όλες τις συνέπειες που θα προκύψουν από αυτή την αυθάδη πρόκληση προς την Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας».

Ο Τραμπ ενέταξε και πάλι τη Βόρεια Κορέα στην λίστα με τις χώρες που υποστηρίζουν την τρομοκρατία επιστρέφοντας από την 12ήμερη περιοδεία του σε πέντε ασιατικές χώρες στη διάρκεια της οποίας έθεσε ως κυρίαρχο θέμα στις συνομιλίες του τον περιορισμό των πυρηνικών φιλοδοξιών της χώρας.

Ανακοινώνοντας την απόφασή του στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο ο Τραμπ είπε: "Πέραν του ότι απειλεί τον κόσμο με πυρηνική καταστροφή, η Βόρεια Κορέα έχει επανειλημμένως υποστηρίξει ενέργειες διεθνούς τρομοκρατίας, περιλαμβανομένων των δολοφονιών στο έδαφος ξένης χώρας".