Εντάλματα σύλληψης εις βάρος 216 ανθρώπων, περιλαμβανομένων πρώην υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για διασυνδέσεις με το περυσινό αποτυχημένο πραξικόπημα και το δίκτυο του ιμάμη Γκιουλέν, εξέδωσαν οι τουρκικές αρχές, όπως μετέδωσε την Τετάρτη το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Το πρακτορείο ανέφερε ότι 17 πρώην υπάλληλοι του συγκεκριμένου υπουργείου τέθηκαν ήδη υπό κράτηση και άλλοι 65 αναζητούνται.

Σε μια άλλη εξέλιξη, οι αρχές πραγματοποίησαν επιχειρήσεις σε 40 επαρχίες με στόχο ιμάμηδες, που κατηγορούνται ότι στρατολογούσαν μέλη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων για το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν, του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιμάμη.

Η Άγκυρα κατηγορεί τον Γκιουλέν ότι βρίσκεται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου του περασμένου χρόνου και έχει επανειλημμένως ζητήσει την έκδοσή του, μέχρι στιγμής χωρίς αποτέλεσμα. Ο Γκιουλέν αρνείται κάθε ανάμειξη.

Μετά το πραξικόπημα, περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι έχουν προφυλακιστεί και περίπου 150.000 έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα στον στρατό, στον δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα.