Οι αστυνομικές αρχές του Παναμά, οδεύουν φέτος στην κατάσχεση ποσότητας ναρκωτικών χωρίς ιστορικό προηγούμενο, καθώς το Σαββατοκύριακο εντοπίστηκε και κατασχέθηκε, φορτίο κοκαΐνης περίπου δύο τόνων, κοντά στα σύνορα της χώρας με την Κολομβία.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Δημόσιας Ασφάλειας Αλέξις Μπετανκούρ, το σύνολο των κατασχέσεων ναρκωτικών για το 2017, αναμένεται να υπερβεί το προηγούμενο ιστορικό ρεκόρ των 72 τόνων, που είχε σημειωθεί πέρυσι. Ο ίδιος, πρόσθεσε ότι η αύξηση των ποσοτήτων που κατάσχονται οφείλεται στον καλύτερο συντονισμό των υπηρεσιών επιβολής του νόμου καθώς και στη βοήθεια από μέρους «φίλιων χωρών».

Η κατάσχεση του φορτίου κοκαΐνης, που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στην επαρχία Ντάριεν, έγινε όταν ελέγχθηκε ένα πλεούμενο που είχε αναχωρήσει από την Κολομβία, διευκρίνισε η υπηρεσία φύλαξης των συνόρων του Παναμά, η SENAFRONT, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν ανώτερα στελέχη της.

Ο πρόεδρος του Παναμά Χουάν Κάρλος Βαρέλα, είχε υποστηρίξει πρόσφατα ότι η συμφωνία ειρήνης που υπέγραψαν η κυβέρνηση της Κολομβίας και η οργάνωση ανταρτών FARC βρίσκεται πίσω από την ραγδαία αύξηση της διακίνησης ναρκωτικών και την κλιμάκωση της βίας στη χώρα του.