Υπέρ της διεξαγωγής νέων εκλογών τάσσεται το 68% των Γερμανών σε περίπτωση αποτυχίας των κομμάτων να σχηματίσουν συνασπισμό «Τζαμάικα», σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή. Επιπλέον, η στήριξη για τον συγκεκριμένο συνασπισμό έχει περιοριστεί στο 50%.

Στην δημοσκόπηση, η οποία πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του δεύτερου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF, είναι ενδεικτικό ότι σε όλα τα κόμματα υπάρχει μικρότερη ή μεγαλύτερη πλειοψηφία υπέρ νέων εκλογών, εφόσον οι τρέχουσες διερευνητικές συνομιλίες αποτύχουν: Στην Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) 60%, στους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) 73%, στην Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), η οποία σύμφωνα με όλες τις αναλύσεις θα ευνοηθεί, 81%, στους Φιλελεύθερους (FDP) 71%, στην Αριστερά (Die Linke) 81% και στους Πράσινους 59%.

Κατά του ενδεχομένου νέων εκλογών τάσσεται το 29%, ενώ η προοπτική της «Τζαμάικα», έπειτα από διαπραγματεύσεις ενός μήνα, φαίνεται να χάνει την στήριξη των πολιτών. Υπέρ του συγκεκριμένου σχήματος τάσσεται το 50%, ποσοστό μειωμένο κατά επτά μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση, ενώ κατά το 31%.

Αδιάφορο δηλώνει το 16%. Στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου πάντως, δεν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές. Η CDU/CSU συγκεντρώνει 33%, το SPD 21%, η AfD 11% (-1), οι Πράσινοι 12%, το FDP 10% και η Αριστερά 9%.