Σε ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ

Ρωσία: Οι ΗΠΑ προστατεύουν το ISIS στη Συρία

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/11/2017 13:15 |
Ρωσία: Οι ΗΠΑ προστατεύουν το ISIS στη Συρία

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε πρόσφατη ανακοίνωσή του, καταγγέλλει πως οι ΗΠΑ φροντίζουν για την ασφάλεια μονάδων του Ισλαμικού Κράτους, με σκοπό να προωθήσουν τα συμφέροντά τους στη Μέση Ανατολή, ενώ παράλληλα υποκρίνονται ότι μάχονται κατά της τρομοκρατίας.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, στη διάρκεια της επιχείρησης του συριακού στρατού για την απελευθέρωση της πόλης Αλμπού Καμάλ, υπήρξαν περιστατικά στα οποία ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός είχε άμεση επαφή και υποστήριξε τους τζιχαντιστές.

Στην σχετική ανακοίνωση το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών υπογραμμίζει:

«Τα γεγονότα αυτά αποτελούν αδιαμφισβήτητη επιβεβαίωση του γεγονότος ότι οι ΗΠΑ στην πραγματικότητα ενεργούν για την προστασία των μάχιμων μονάδων του ΙΚ προκειμένου αυτές να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους, να ανασυνταχθούν και να τις χρησιμοποιήσουν για να προωθήσουν τα αμερικανικά συμφέροντα στη Μέση Ανατολή, ενώ παράλληλα προσποιούνται ότι πολεμούν την τρομοκρατία για χάρη της διεθνούς κοινότητας».

Tέλος, όπως προστίθεται στην ανακοίνωση, η επιχείρηση του συριακού στρατού για την ανακατάληψη της Αλμπού Καμάλ «ανέτρεψε τα σχέδια των ΗΠΑ να δημιουργήσουν φιλοαμερικανικές αρχές που δεν θα ελέγχονται από τη συριακή κυβέρνηση και οι οποίες θα ελέγχουν τα εδάφη στην ανατολική όχθη του Ευφράτη».

1
wolf
14/11/2017 15:58
Αγαπητοι της Ρωσσιας , δεν μας φερνετε κουκουβαγιες ! Ολοι γνωριζουμε ο,τι ο ISIS ειναι παιδι των Αμερικανων ! Οι Αμερικανοι δεν προκειται να ησυχασουν , αν δεν ξηλωσουν πρωτα την ναυτικη βαση των Ρωσσων στην Συρια .