Τουλάχιστον 26 άτομα σκοτώθηκαν από ένοπλο που άνοιξε πυρ την Κυριακή στην Πρώτη Εκκλησία των Βαπτιστών στο Σάδερλαντ Σπρίνγκς του Τέξας κατά τη διάρκεια της κυριακάτικης λειτουργίας.

Ο μακελάρης, που έδρασε μόνος, εισέβαλε γύρω στις 11:30 το πρωί (τοπική ώρα) στην εκκλησία και άρχισε να πυροβολεί κόσμο.

Οι αρχές του Τέξας επιβεβαίωσαν ότι οι νεκροί ανέρχονται σε 26, από τους οποίους 23 σκοτώθηκαν μέσα στην εκκλησία, δύο έξω από αυτήν, ενώ ένας έχασε τη ζωή του, υποκύπτοντας αργότερα στα τραύματά του.

Δύο αστυνομικές πηγές ταυτοποίησαν τον δράστη της επίθεσης, λέγοντας ότι είναι ο 26χρονος Ντέιβιν Πάτρικ Κέλεϊ, καθηγητής για τη μελέτη της Βίβλου. Σύμφωνα με εκπρόσωπο των δυνάμεων αεροπορίας, ήταν μέλος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και υπηρέτησε στο τμήμα εφοδιασμού στο αεροδρόμιο στο Νέο Μεξικό.

Εκπρόσωπος του τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας του Τέξας περιέγραψε το μακελάρη ως λευκό νεαρό άνδρα, ντυμένο στα μαύρα και με αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Οπως δήλωσε στους δημοσιογράφους, όταν ο ένοπλος έφυγε από την εκκλησία, κάτοικος της περιοχής άρπαξε το δικό του τουφέκι επιστρέφοντας τα πυρά.

Ακολούθησε το όχημα του δράστη, ο οποίος εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε. Η αστυνομία τον βρήκε νεκρό στο όχημά του.

Ο πάστορας της Πρώτης Εκκλησίας των Βαπτιστών, Φρανκ Πόμεροϊ, δήλωσε στο δίκτυο ABC ότι η 14χρονη κόρη του, Αναμπελ, βρίσκεται ανάμεσα στους νεκρούς. Εκείνος δεν ήταν στην εκκλησία την ώρα της επίθεσης.

Η 14χρονη Αναμπελ, κόρη του πάστορα (δεξιά με τη σύζυγό του) ανάμεσα στα θύματα της επίθεσης

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, και ο κυβερνήτης του Τέξας μίλησε για 26 νεκρούς, χαρακτηρίζοντας την επίθεση ως την πιο αιματηρή που έχει γνωρίσει ποτέ η Πολιτεία.

Τελευταίες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πάνω από 20 τραυματίες, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά.

Το αμερικανικό μέσο CBS αναφέρει ότι εξάχρονο αγόρι πυροβολήθηκε τέσσερις φορές και μεταφέρθηκε στο χειρουργείο. Πολλοί τραυματίες, όπως μεταδίδει το Associated Press, διακομίστηκαν στο νοσοκομείο αφότου πυροβολήθηκαν.

Δημοσιογράφος του τηλεοπτικού καναλιού KSAT 12, από τις πρώτες που βρέθηκαν στο σημείο της επίθεσης, μετέφερε πληροφορίες που άκουσε από κατοίκους της περιοχής, αναφέροντας ότι οι πυροβολισμοί ξεκίνησαν από τον εξωτερικό χώρο της εκκλησίας και συνεχίστηκαν στο εσωτερικό της.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι είδε άνδρα να εισβάλλει στην εκκλησία και στη συνέχεια να πυροβολεί κατά των περίπου πενήντα πιστών που είχαν συγκεντρωθεί για τη λειτουργία.

Τραμπ: Επιβλέπω την κατάσταση από την Ιαπωνία

«Ο Θεός ας είναι μαζί με τους ανθρώπους του Σάδερλαντ Σπρινγκς, Τέξας. Το FBI και η αστυνομία βρίσκονται επί τόπου. Επιβλέπω την κατάσταση από την Ιαπωνία», είναι η πρώτη αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ, μέσω Twitter.

To Sutherland Springs είναι μικρή πόλη εκατοντάδων κατοίκων, που βρίσκεται 50 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από την πόλη του Σαν Αντόνιο.