Εκρηξη που σημειώθηκε στο κέντρο του Κιέβου σκότωσε ένα άτομο και τραυμάτισε άλλα τρία, ανάμεσά τους ο βουλευτής Ιγκόρ Μόσιτσιουκ, σύμφωνα με ανάρτηση αξιωματούχου του υπουργείου Εσωτερικών στο Facebook.

Oπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, «και οι τέσσερις τραυματίστηκαν από την έκρηξη. Δυστυχώς, ο ένας έχασε τη ζωή του κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο. Είναι περίπου τριάντα χρονών και η ταυτότητά του ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί» ανέφερε ο σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών Ζόργιαν Σκίργιακ.

Ο ίδιος δήλωσε ότι, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, μοτοποδήλατο εξερράγη στην είσοδο τηλεοπτικού σταθμού και πως ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκεται ο πολιτικός αναλυτήςΒιτάλι Μπάλα.

«Δεν φέρει θανάσιμο τραυματισμό»

Ο βουλευτής Μόσιτσιουκ, ο οποίος ανήκει στο εθνικιστικό Ριζοσπαστικό κόμμα της αντιπολίτευσης, «δε φέρει θανάσιμο τραυματισμό», σύμφωνα με το γραφείο επικοινωνίας του.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας του Κιέβου Οκσάνα Μπλίστσιουκ είπε ότι στις 19.05 (τοπική και ώρα Ελλάδος) οι αρχές έλαβαν πληροφορίες για έκρηξη αυτοκινήτου στη συνοικία Σολομένσκι, του Κιέβου.

Καμία αναφορά δεν έκανε για πιθανούς υπόπτους ή για τα κίνητρα της επίθεσης.

Ο βουλευτής του Ριζοσπαστικού Κόμματος Ευγκέν Νταιντέι ανέβασε φωτογραφίες στη σελίδα του στο Facebook, οι οποίες δείχνουν μοτοποδήλατο διαλυμένο από την έκρηξη να βρίσκεται μπροστά από αυτοκίνητο που έχει και αυτό υποστεί σοβαρότατες ζημιές από την ίδια αιτία.

«Κρίνοντας από τις ζημιές στο αυτοκίνητο και τις τρύπες από τα θραύσματα στις πόρτες, η ισχύς της έκρηξης θα πρέπει να ήταν αρκετά μεγάλη» σημείωσε ο ίδιος.

«Υπάρχουν αίματα στις σκάλες, όπου βρισκόταν ο Ιγκόρ τη στιγμή της έκρηξης» συμπλήρωσε ο Νταιντέι.