Συνεργασία Τραμπ - Αμπε για κλιμάκωση της πίεσης στη Β. Κορέα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/10/2017 08:58 |
Συνεργασία Τραμπ - Αμπε για κλιμάκωση της πίεσης στη Β. Κορέα
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντ. Τραμπ

Ο ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε κι ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συμφώνησαν να συνεργαστούν για την κλιμάκωση της πίεσης κατά της Βόρειας Κορέας, σύμφωνα με τον Γιασουτόσι Νισιμούρα, αξιωματούχο της ιαπωνικής κυβέρνησης.

Οι δύο ηγέτες συνομίλησαν τηλεφωνικά μετά την μεγάλη νίκη του κυβερνητικού συνασπισμού υπό τον Άμπε, στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν χθες.

Ο Νισιμούρα δήλωσε ότι ο Άμπε κι ο Τραμπ σχεδιάζουν να παίξουν γκολφ μαζί στις 5 Νοεμβρίου, όταν ο αμερικανός πρόεδρος θα πραγματοποιήσει την πρώτη επίσημη επίσκεψη του, στην Ιαπωνία.

1
pelias
23/10/2017 09:48
Είναι πολύ πιθανόν ο Τράμπας να βάλει τους Γιαπωνέζους να κάνουν το μπαμ στην Κορέα. Βέβαια σ αυτήν την περίπτωση η Ιαπωνία θα καταστεί ακατοίκητη χώρα, και αυτό θα δώσει την δυνατότητα να επικρατήσουν οικονομικά οι ΗΠΑ σ όλην την Ασία, πλην της Κίνας. Υπάρχει και η περίπτωση να επέμβει υπέρ της Ιαπωνίας, αλλά αυτή η επέμβαση δεν θα σώσει την Ιαπωνία, αλλά θα καταστρέψει την Β.Κορέα, και έτσι θα αποκαταστήσει το απωλεσθέν γόητρο της χώρας του. Οφελημένη θα βγει και η Ευρώπη με το να εξαφανισθεί ένας πανίσχυρος βιομηχανικός αντίπαλος, όπως τέτοιος είναι η Ιαπωνία.Όλα αυτά είναι σενάρια φαντασίας, ούτε καν επιστημονικής, αλλά ενίοτε η πραγματικότητα ξεπερνά και την πιό ισχυρή φαντασία.-