Νέα επίθεση σημειώθηκε το Σάββατο στο Αφγανιστάν, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 15 στρατιώες να χάσουν τη ζωή τους. Η επίθεση έγινε με παγιδευμένο αυτοκίνητο που εξερράγη έξω από ένα κέντρο εκπαίδευσης του αφγανικού στρατού στο κέντρο της Καμπούλ όπως ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος του στρατού. Πρόκειται για την τελευταία επίθεση που σημειώνεται σε μια εξαιρετικά αιματηρή εβδομάδα για τις δυνάμεις ασφαλείας του Αφγανιστάν.

«Στρατιωτικό προσωπικό έβγαινε έξω από το πανεπιστήμιο Marshal Fahim όταν εξερράγη παγιδευμένο αυτοκίνητο. Δεκαπέντε στρατιώτες που βρίσκονταν εκεί για εκπαίδευση σκοτώθηκαν και τέσσερις άλλοι τραυματίστηκαν», δήλωσε στο Reuters ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Νταουλάτ Γουαζάρι.

Εν τω μεταξύ σε επίθεση του Ισλαμικού Κράτους το βράδυ τς Παρασκευής, εναντίον σιιτικού τεμένους στην Καμπούλ, έχασαν τη ζωή τους 56 άνθρωποι, ενώ τραυματίστηκαν 55.

«Ο απολογισμός της επίθεσης εναντίον του τεμένους Ιμάμ Ζαμάν αυξήθηκε, ξεπερνώντας τους 56 νεκρούς, εκ των οποίων γυναίκες και παιδιά, και τους 55 τραυματίες», ανακοίνωσε το Σάββατο, στο AFP ο εκπρόσωπος του υπουργείου Νατζίμπ Ντανίς.

Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 39 νεκρούς και τουλάχιστον 45 τραυματίες. Η τζιχαντιστική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση εναντίον του σιιτικού τεμένους σε μια δυτική συνοικία της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν.

Η οργάνωση ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι ένας βομβιστής-καμικάζι πυροδότησε γιλέκο με εκρηκτικά που φόραγε μέσα στον χώρο λατρείας, στη συνοικία Νταστ-ι-Μπάρτσι της Καμπούλ.