Οι πειθαρχικές Αρχές έχουν ερευνήσει 440 υψηλόβαθμους αξιωματούχους για διαφθορά τα τελευταία πέντε χρόνια, καθώς το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας (CPC) υπόσχεται σαρωτική νίκη απέναντι στην απειλή αυτή για το κόμμα, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται 43 μέλη και αναπληρωματικά μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος καθώς και εννέα μέλη του σώματος Πειθαρχικού Ελέγχου της Κεντρικής Επιτροπής (CCDI), δήλωσε ο Γιανγκ Σιαντού, αναπληρωτής γραμματέας του CCDI, σε συνέντευξη Τύπου στο περιθώριο του 19ου Εθνικού Συνεδρίου.

Πριν από πέντε χρόνια, η ηγεσία του Κόμματος ξεκίνησε μια μεγάλη εκστρατεία κατά της διαφθοράς, που οδήγησε στην πτώση ενός αριθμού υψηλόβαθμων αξιωματούχων, γνωστών ως «τίγρεις», καθώς και αξιωματούχων χαμηλότερων βαθμίδων. Ο Γιανγκ δήλωσε ότι πάνω από 8.900 τοπικοί αξιωματούχοι και πάνω από 63.000 αξιωματούχοι σε επίπεδο κομητειών τιμωρήθηκαν την περίοδο αυτή. Συνολικά, τιμωρήθηκαν επίσης 278.000 απλά μέλη και αξιωματούχοι του κόμματος, δήλωσε.

Η Κίνα συνεργάζεται με τη διεθνή κοινότητα για να εντοπίσει τους ύποπτους διαφθοράς που έχουν καταφύγει στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα να έχουν συλληφθεί 3.453 καταζητούμενοι, δήλωσε ο Γιανγκ.Από τους 100 πλέον καταζητούμενους φυγάδες, για τους οποίους έχει εκδοθεί ‘ερυθρά αγγελία’ από την Interpol, οι 48 έχουν συλληφθεί, δήλωσε.

Στην έκθεση του 19ου Εθνικού Συνεδρίου αναφέρεται ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα θα διασφαλίσει μια «σαρωτική νίκη» στη μάχη του κατά της διαφθοράς, Στην ίδια έκθεση, αναφέρεται ότι δεν τελειώνει ποτέ η μάχη κατά της διαφθοράς – η οποία χαρακτηρίζεται η ‘μεγαλύτερη απειλή’ που αντιμετωπίζει το Κόμμα – και επί του παρόντος παραμένει σοβαρή και περίπλοκη.