Λευκός Οίκος: Η απειλή της Βόρειας Κορέας είναι προς το παρόν διαχειρίσιμη

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/10/2017 23:26 |
Λευκός Οίκος: Η απειλή της Βόρειας Κορέας είναι προς το παρόν διαχειρίσιμη
«Αυτήν τη στιγμή πιστεύουμε ότι η απειλή είναι διαχειρίσιμη αλλά αν αυξηθεί πέρα από το σημείο που βρίσκεται σήμερα, τότε, ας ελπίσουμε ότι θα δουλέψει η διπλωματία», είπε ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Τζον Κέλι.Πηγή: (ΕΡΑ)

Η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ θεωρεί ότι επί του παρόντος είναι «διαχειρίσιμη» η απειλή που θέτει η πυρηνική δυνατότητα της Βόρειας Κορέας, αλλά πιστεύει ότι δεν θα πρέπει να επιτραπεί στην Πιονγιάνγκ να αναπτύξει συστήματα που θα της επέτρεπαν να πλήξει τις ΗΠΑ, δήλωσε ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Τζον Κέλι.

«Χώρα που έχει αναπτύξει αρκετά καλούς ICBM (διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους) και αναπτύσσει αρκετά καλά πυρηνικά οχήματα επανεισόδου (κεφαλές) θα έλεγα (...) ότι αυτή η χώρα απλώς δεν μπορεί να έχει την ικανότητα να φτάσει στην πατρίδα», είπε ο Κέλι, ο οποίος είναι απόστρατος στρατηγός.

«Αυτήν τη στιγμή πιστεύουμε ότι η απειλή είναι διαχειρίσιμη αλλά αν αυξηθεί πέρα από το σημείο που βρίσκεται σήμερα, τότε, ας ελπίσουμε ότι θα δουλέψει η διπλωματία», πρόσθεσε.

1
Χ
13/10/2017 02:37
Υποθέτω ότι ο μόνος λόγος που δεν ανακοινώνει έστω έμμεσα ότι η Κίνα απέσυρε την στήριξη της στην Β. Κορέα είναι ότι τους συμφέρει να υπάρχει ένας κακός. Ελπίζω όταν αρχίσουν να κατρακυλούν τα ποσοστά τους να μην αποφασίσουν να αιματοκυλίσουν ξανά τον πλανήτη.