Η Τουρκία θα κλείσει σταδιακά τα συνοριακά περάσματα με το βόρειο Ιράκ σε συντονισμό με την ιρακινή κεντρική κυβέρνηση, απαντώντας στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της κουρδικής περιφέρειας του Ιράκ, δήλωσε την Πέμπτη, ο εκπρόσωπος του πρόεδρου Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν.

Ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ αναμένεται να επισκεφθεί τη Βαγδάτη την Κυριακή προκειμένου να συναντηθεί με τον ιρακινό ομόλογό του Χάιντερ αλ-Αμπάντι.

Ο εκπρόσωπος του τούρκου προέδρου είπε επίσης πως η Τουρκία έχει λάβει αίτημα από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής για την επίλυση μια κλιμακούμενης αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο χωρών, μετά τη σύλληψη ενός εργαζόμενου στο αμερικανικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης την περασμένη εβδομάδα.

Ο Ιμπραχίμ Καλίν είπε πως η συνεργασία ανάμεσα στην Τουρκία και στις ΗΠΑ, που είναι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, στον πόλεμο κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος δεν είναι επαρκής και πρόσθεσε πως η συνεχιζόμενη κρίση με την έκδοση βίζας δεν είναι περίπλοκη και «θα μπορούσε να επιλυθεί μέσα σε μία ημέρα».