Την πρόθεση της ναεπιστρέψει με την μορφή δωρεών για φιλανθρωπίες, τα χρήματα που έχει διαθέσει ο Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν για την χρηματοδότηση των πολιτικών εκστρατειών της, δήλωσε η Χίλαρι Κλίντον, μετά τις καταγγελίες για πολλαπλές σεξουαλικές επιθέσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπος ο Γουαϊνστάιν.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχώρησε στον Φαρίντ Ζακαρία του CNN, η Κλίντον δήλωσε ότι «αηδίασε» και «σοκαρίστηκε» όταν έμαθε για τις καταγγελίες σεξουαλικών επιθέσεων, που δημοσιοποιήθηκαν για πρώτη φορά από την εφημερίδα «The New York Times». Στην συνέχεια ακολούθησε μία πιο λεπτομερειακή αναφορά από την εφημερίδα «The New Yorker». «Τρόμαξα. Είναι κάτι που είναι απαράδεκτο από κάθε άποψη. Εσείς όπως κι άλλοι βγήκατε μπροστά και φωνάξατε. Πρόκειται για μία διαφορετική πλευρά ενός ανθρώπου, τον οποίο τόσο εγώ, όσο κι άλλοι γνωρίζαμε στο παρελθόν».

Αναφορικά με τις χορηγίες που έχει δεχτεί η ίδια πρόσθεσε ότι δεν είναι δυνατό να επιστρέψει τα χρήματα πίσω (στον Γουαϊνστάιν), αλλά θα τα διαθέσει ως δωρεές σε φιλανθρωπίες. «Αυτό που μου λένε άλλοι άνθρωποι και πρώην συνεργάτες μου, είναι να διαθέσω τα χρήματα αυτά σε φιλανθρωπίες και φυσικά αυτό θα κάνω. Δίνω το 10% των εισοδημάτων μου σε φιλανθρωπίες κάθε χρόνο. Στο πλαίσιο αυτό θα το κάνω και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα το πράξω», τόνισε η Κλίντον.

Η ίδια, δήλωσε ότι δεν είχε ιδέα ότι ο Γουαϊνστάιν συμπεριφέρονταν ιδιωτικά με αυτόν τον τρόπο, παρά το γεγονός ότι ορισμένοι στο Χόλιγουντ δήλωσαν ότι οι άνθρωποι που ήταν κοντά του είχαν γνώση για την συμπεριφορά του. «Σίγουρα δεν γνώριζα και δεν ξέρω ποιος γνώριζε. Ωστόσο, μπορώ να μιλήσω μόνο για τον εαυτό μου αλλά και νομίζω ότι μπορώ να μιλήσεω εκ μέρους άλλων που τον γνώριζαν κυρίως μέσω της πολιτικής» τόνισε η ίδια.

Στην διάρκεια της πολιτικής καριέρας της Κλίντον ο Γουαϊνστάιν βοήθησε στην συγκέντρωση ποσού που φτάνει στα 1,5 εκατομμύρια δολάρια για τους Δημοκρατικούς, αλλά και τις συνεργαζόμενες πολιτικές ομάδες, μέσω χορηγιών, σύμφωνα με τα στοιχεία του αρμόδιου κέντρου για την παρακολούθηση των προεκλογικών εκστρατειών των πολιτικών στις ΗΠΑ (Center for Responsive Politics). Παράλληλα, η Κλίντον συμμετείχε σε πολλές εκστρατείες συγκέντρωσης χρημάτων οι οποίες οργανώθηκαν από τον Γουαϊνστάιν.

Η Κλίντον δήλωσε στην συνέντευξή της ότι θεωρούσε τον Γουαϊνστάιν, φίλο της. «Οι άνθρωποι του Δημοκρατικού Κόμματος κατά τις δύο τελευταίες δεκαετίες εκτιμούσαν την βοήθεια και την υποστήριξή του. Νομίζω ότι αυτές οι ιστορίες δημοσιοποιούνται τώρα. Επίσης, άνθρωποι που δεν έχουν μιλήσει ποτέ, βγαίνουν και μιλάνε τώρα, επισημαίνοντας ότι η συμπεριφορά που επέδειξε ο ίδιος ούτε μπορεί να γίνει ανεκτή, αλλά ούτε και να περάσει απαρατήρητη» δήλωσε η ίδια.

Η αρχική σιωπή της Κλίντον, καθώς εξέδωσε ανακοίνωση μετά από μέρες αφότου έγινε γνωστή η απρεπής συμπεριφορά του Γουαϊνστάιν, προκάλεσε σύγχυση στους Δημοκρατικούς, ακόμη και μεταξύ των συμβούλων που συνεργάστηκαν για πολύ καιρό μαζί της, ενώ αναρωτιούνταν γιατί η Κλίντον καθυστέρησε να προβεί σε δηλώσεις. Η άσκηση των πιέσεων προς την Κλίντον κλιμακώθηκε μετά τις δηλώσεις του Δημοκρατικού Γερουσιαστή από την Βιρτζίνια και υποψηφίου αντιπροέδρου των Δημοκρατικών το 2016, Τιμ Κέιν που δήλωσε στο CNN ότι: «ο κάθε ηγέτης θα πρέπει να καταδικάσει» τον Γουαϊνστάιν.

Στην διάρκεια της συνέντευξης, η Κλίντον χαιρέτισε τις γυναίκες που βγήκαν και μίλησαν ανοιχτά καταγγέλλοντας τον Γουαϊνστάιν. «Το κουράγιο αυτών των γυναικών να βγουν μπροστά είναι πραγματικά σημαντικό καθώς η ιστορία δεν τελειώνει με την απαράδεκτη συμπεριφορά του ατόμου, αλλά και τις συνέπειες με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπο τώρα. Η ιστορία αυτή, θα πρέπει να μας αφυπνίσει για οποιαδήποτε συμπεριφορά αυτού του τύπου, οπουδήποτε και οποτεδήποτε», τόνισε χαρακτηριστικά η ίδια.