Ιταλίδα έλαβε διήμερη άδεια μετά αποδοχών για να φροντίσει το σκύλο της, ανέφερε η οργάνωση για την προστασία των ζώων LAV, καλωσορίζοντας την πρώτη χορήγηση άδειας στην Ιταλία για τέτοιο σκοπό.

Καθώς ο σκύλος έχρηζε επείγουσας φροντίδας, η γυναίκα, η οποία εργάζεται σε πανεπιστήμιο της Ρώμης, χρειαζόταν να απουσιάσει από την εργασία της για να πάει το σκύλο της στον κτηνίατρο και έπειτα να τον φροντίσει.

Με τη νομική στήριξη της LAV, εξασφάλισε ο εργοδότης της να της χορηγήσει διήμερη άδεια μετά αποδοχών για «σοβαρούς προσωπικούς ή οικογενειακούς λόγους».

Όπως υποστήριξε, ο ιταλικός ποινικός κώδικας προβλέπει φυλάκιση έως και ένα χρόνο και πρόστιμο 10.000 ευρώ για όσους εγκαταλείπουν τα ζώα τους ή τα παρατούν σε «έντονους πόνους».

Δαπανούν δύο δισ. το χρόνο

«Αυτό είναι σημαντικό βήμα μπροστά, που αναγνωρίζει ότι τα ζώα που δεν εξυπηρετούν προσοδοφόρους ή παραγωγικούς σκοπούς είναι σε κάθε περίπτωση μέρος της οικογένειας», τόνισε ο πρόεδρος της οργάνωσης Τζιανλούκα Φελιτσέτι

Στην Ιταλία, μεπληθυσμό 60 εκατομμυρίων ανθρώπων, ζουν επίσης 60 εκατομμύρια κατοικίδια, για τα οποία οι Ιταλοί δαπανούν περίπου δύο δισεκατομμύρια το χρόνο.

Τα μισά από τα ζώα αυτά είναι ψάρια, και υπάρχουν 7,5 εκατομμύρια γάτες και 7 εκατομμύρια σκύλοι.