«Κρίμα που ο Λευκός Οίκος μετατράπηκε σε παιδικό σταθμό για ενήλικες» δήλωσε ο σημαίνων γερουσιαστής Μπομπ Κόρκερ αφού αντιλήφθηκε ότι βρέθηκε την Κυριακή το πρωί στο στόχαστρο προσβλητικών tweet που έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

«Ο γερουσιαστής Μπομπ Κόρκερ με «εκλιπαρούσε» για να τον στηρίξω προκειμένου να επανεκλεγεί στο Τενεσί. Εγώ είπα «ΟΧΙ» και εκείνος αρνήθηκε (πως είπε ότι δεν μπορεί να κερδίσει χωρίς… την υποστήριξή μου)» ήταν το μήνυμα που ανάρτησε ο Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter, βάζοντας στο στόχαστρο τον πρώην του σύμμαχο.

«Ηθελε επίσης να αναλάβει καθήκοντα υπουργού Εξωτερικών, εγώ είπα «ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ»» συνέχισε ο μεγιστάνας, προσθέτοντας ότι ο γερουσιαστής Κόρκερ «είναι επίσης σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνος για τη φρικτή συμφωνία με το Ιράν» με επίκεντρο το πυρηνικό του πρόγραμμα.

«Συνεπώς, το περίμενα ότι ο Κόρκερ θα ήταν αρνητική φωνή κι ότι θα αντιτίθετο στη φοβερή ατζέντα μας. Δεν διαθέτει τα κότσια για να είναι υποψήφιος» ήταν η κατάληξη του προέδρου των ΗΠΑ, που δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες.

Αναμφισβήτητα, ο Ντόναλντ Τραμπ αναφερόταν στις δηλώσεις που έκανε την περασμένη Τετάρτη ο γερουσιαστής, ο οποίος υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ δεν βυθίζονται στο χάος χάρη στον υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, τον υπουργό Αμυνας Τζιμ Μάτις και τον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Τζον Κέλι.

«Κάποιος δεν πήγε στη βάρδια… »

Λίγες ώρες μετά τα μηνύματα του αμερικανού προέδρου, ο 65χρονος γερουσιαστής, ο οποίος χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης, έγραψε στο Twitter ότι είναι «κρίμα που ο Λευκός Οίκος μετατράπηκε σε παιδικό σταθμό για ενήλικες. Κάποιος, χωρίς καμιά αμφιβολία δεν πήγε στη βάρδια σήμερα το πρωί».

Ο Μπομπ Κόρκερ εκλέγεται στη Γερουσία των ΗΠΑ από τον Ιανουάριο του 2007. Την 26η Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε ότι δεν προτίθεται να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για τρίτη θητεία στις επόμενες βουλευτικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2018. Προεδρεύει της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας από το 2015 και ασχολείται με σημαντικά θέματα της επικαιρότητας όπως η Βόρεια Κορέα και η Ρωσία.

Το όνομά του είχε αναφερθεί για τη θέση του συνυποψήφιου στο πλευρό του Ντόναλντ Τραμπ, κατόπιν για το θώκο του υπουργού Εξωτερικών. Τον Ιούλιο του 2016 ο ίδιος είχε εξηγήσει ότι απέρριψε την θέση του επόμενου αντιπροέδρου σε συνάντηση που είχε στη Νέα Υόρκη με τον Τραμπ.

«Ο δεσμός μας ενισχύθηκε και μια φιλία γεννήθηκε, πρόκειται για αξιοθαύμαστη ημέρα» είχε διαβεβαιώσει τότε.

Ωστόσο, φέτος τον Αύγουστο, μετά τις βίαιες ρατσιστικές διαδηλώσεις στο Σάρλοτσβιλ, στη Βιρτζίνια, ο γερουσιαστής δήλωσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν «έχει καταφέρει ακόμη να αποδείξει πως διαθέτει τη σταθερότητα και τα απαραίτητα προσόντα για να πετύχει» ως πρόεδρος.