Ρωσία: 60 προσαγωγές σε διαδήλωση κατά του Πούτιν

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/10/2017 20:54 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 07/10/2017 23:28 |
Ρωσία: 60 προσαγωγές σε διαδήλωση κατά του Πούτιν

Σε τουλάχιστον 60 προσαγωγές υποστηρικτών της αντιπολίτευσης που διαδήλωναν στην Αγία Πετρούπολη κατά του ρώσου προέδρου Πούτιν προχώρησαν οι αρχές. Η διαδήλωση οργανώθηκε έπειτα από το κάλεσμα που απηύθυνε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι στην Αγία Πετρούπολη, τη γενέτειρα του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης το βράδυ του Σαββάτου, έγιναν 60 προσαγωγές , με τον αριθμό των προσαχθέντων συνολικά στις κινητοποιήσεις που διοργανώθηκαν στη χώρα να ανέρχεται σε τουλάχιστον 235, όπως έκανε γνωστό ο Αρτιόμ Πλατόφ, ο εκπρόσωπος τύπου της μη κυβερνητικής οργάνωσης OVD-Info.

Αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο περιέγραψαν βίαιες προσαγωγές διαδηλωτών, πολλοί εκ των οποίων είχαν τραυματιστεί.

Φωνάζοντας συνθήματα όπως «Χρόνια Πολλά!» ή «Πούτιν, ντροπή της Ρωσίας», πολλές χιλιάδες άνθρωποι, υποστηρικτές του Ναβάλνι, κατέκλυσαν τους δρόμους της Ρωσίας σήμερα ανήμερα των 65ων γενεθλίων του Βλαντίμιρ Πούτιν, πέντε μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές.

Πριν από την πορεία με υψηλό συμβολισμό και τη συμμετοχή τουλάχιστον 1000 ανθρώπων στην Αγία Πετρούπολη, όπου γεννήθηκε ο Ρώσος πρόεδρος, κινητοποιήσεις έλαβαν χώρα σε περίπου 80 πόλεις από το Βλαδιβοστόκ έως το Καλίνιγκραντ έπειτα από το κάλεσμα που απηύθυνε ο 41χρονος ηγέτης της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τις αρχές, οι περισσότερες από τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας ήταν παράνομες διότι δεν είχαν λάβει την επίσημη άδεια των αρχών για τη διεξαγωγή τους.

2
Μπουρνιώτης Γιώργος
09/10/2017 01:25
Στο χωριό μου λένε γι΄αυτές τις περιπτώσεις: Χέσκειν η φουράδα στ΄ αλών...
derkon
08/10/2017 09:54
Πιστευα ότι εμείς είμασθε ο πιό αχάριστος λαός που υπάρχει, -γιατί όντως είμασθε-, αλλά βλέποντας την συμπεριφορά κάποιων Ρώσων στο πρόσωπο του Πούτιν --έστω και πολύ λίγων--, άλλαξα γνώμη και θεωρώ ότι αυτοί οι Ρώσοι είναι οι πρωταθλητές της αχαριστίας. Ξεχνούν ότι πριν λίγα χρόνια με τον Γιέλτσιν σαν πρόεδρο της χώρας τους, γέμισαν τα μπορντέλα της Ευρώπης, της Ασίας και της Αμερικής, από Ρωσίδες που εκδίδονταν για να ψωμοζήσουν ! Με τον Πούτιν αυτό εξαφανίσθηκε, έκανε την χώρα του να χορτάσει, και την κατέστησε πάλι μεγάλη και σεβαστή χώρα. Αυτό είναι που κάποιοι, -- υποθέτω ότι δεν είναι Ρώσοι, και θα ήταν πολύ λυπηρό να είναι--, όλα όσα πέτυχε η χώρα τους με τον Πούτιν σαν πρόεδρο, και με τον λαό που τον αναδείχνει στην συνεχώς εξουσία, να μην εξυπηρετεί τα δόλια σχέδιά τους. Ήθελαν την Ρωσία να σέρνεται δουλικότατα στις ορέξεις -κυρίως- των ΗΠΑ, και όχι να αντιμετωπίζουν αυτές στα ίσα, ενίοτε και να υπερισχύουν αυτών. Σύμφωνα λοιπόν με αυτά, δεν είναι ο Ρωσικός λαός αχάριστος στην συμπεριφορά του στο πρόσωπο του ηγέτη του, αλλά μιά θράκα αλλόφυλων αντιρώσων, μαζύ με μιά άλλη θράκα προδοτών, ή εξαπατημένων Ρώσων, ομάδες που επιδιώκουν να διώξουν τον Πούτιν, ώστε να αναλάβουν αυτοί την εξουσία, προς όφελος των αφεντικών τους, αλλά και των ιδίων, βέβαια με μεγάλη ζημιά για το λαό αυτής της χώρας.