Κίνδυνος καταστροφής της Ιταλίας, προειδοποιούν οι επενδυτές

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/10/2017 18:18 |
Κίνδυνος καταστροφής της Ιταλίας, προειδοποιούν οι επενδυτές

Η κρίση στην Ισπανία μετά το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλωνίας, δεν είναι η μόνη που απειλεί να βυθίσει την ευρωζώνη σε νέα χρηματοπιστωτική κρίση, λαμβάνοντας υπόψη τις επερχόμενες εκλογές της Ιταλίας και την άνοδο του λαϊκισμού, αναφέρει δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της βρετανικής εφημερίδας «Daily Express».

Με την Ε.Ε επικεντρωμένη στην Καταλωνία και την προσπάθειά της για ανεξαρτησία από την Ισπανία, οι επενδυτές κάλεσαν τους αρχηγούς τραπεζών να έχουν στο νου τους την πιθανή καταστροφή στην Ιταλία, αναφέρει το δημοσίευμα της «Express.co.uk» και συνεχίζει: «Ο Andrea Cicione, επικεφαλής στρατηγικής της TS Lombard, δήλωσε στο CNBC: «Πέρα από την Καταλωνία, είναι οι ιταλικές εκλογές που μας ανησυχούν». Επί του παρόντος, το κίνημα πέντε αστέρων προηγείται στις δημοσκοπήσεις για τις εκλογές του 2018 προκαλώντας αβεβαιότητα στις Βρυξέλλες.

Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε στο CNBC ότι «η ευρωζώνη αναπτύσσεται, ακόμα και η Ελλάδα αναπτύσσεται... Αλλά ας μην παρασυρθούμε από τη βραχυπρόθεσμη επιτυχία». Τέλος, οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης θα συζητήσουν τις περικοπές φόρων επί της εργασίας την προσεχή Δευτέρα, καθώς τα κράτη μέλη της Ε.Ε προετοιμάζουν τους προϋπολογισμούς τους για το επόμενο έτος. Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα απαιτήσει από τις κυβερνήσεις να μειώσουν τους φόρους επί της εργασίας και να αντισταθμίσουν την πτώση των εσόδων μεταβάλλοντας τη φορολογία στα νοικοκυριά ή την κατανάλωση, καταλήγει το δημοσίευμα.

5
Helene
08/10/2017 02:10
Ο FTSE MIB της ΙΤΑΛΙΑΣ ειναι ο …π ρ ω τ α γ ω ν ι σ τ η ς των αποδοσεων του 2017 με … Κ Ε Ρ Δ Η ... 20% !!! , ΑΛΛΑ’  το 2018 η "ανοδος" ! του , αναμενεται να επιβραδυνθει στο …4% !!!
ΓΙΑΤΙ ;;;


Εν όψει των Ιταλικων εκλογων , οι πανισχυρες Τραπεζες - Funds που κινουν τους τροχους Παγκοσμια και ΠΑΝΤΑ καταληγουν να ειναι οι κερδισμενοι , ε τ σ ι προγραμματιζουν να …κ α τ α ν τ η σ ο υ ν την ΙΤΑΛΙΑ , με τις …μοχλευσεις τους , με τα …φουσκωματα , με τα …μαγειρεμενα θεμελιωδη , με τα …slippages και τις …υπολογισμενες προμηθειες τους !!!

Και προβλεπεται μια μεγαλη αναδιαρθρωση των χαρτοφυλακιων !!!
Η μονιμοτητα , σε long κατασταση αλλαζει , ενω θα επικρατησουν μηνιαια , τριμηνα ή εξαμηνα trader ! Με άλλα λογια …το ΑΛΑΛΟΥΜ !!!
Το 2018 εχουμε και το tapering του QE της ΕΚΤ !
χαχα
08/10/2017 12:23
Θα μας σώσει ο Κούλης. Κάνε λίγο υπομονή μια ανάπτυξη θα ανθίσει στη γειτονιά.
Helene
08/10/2017 18:05
ΝεοΔημοκρατης ;;; …Περαστικά !!!
Πιετρο
08/10/2017 11:28
... ηρεμησε ... μη ξεχνας την πιεση σου ...
Helene
08/10/2017 18:06
Θα σε στενοχωρησω το ξερω , αλλά …Δεν εχω πίεση , …το αντιθετο !!!