Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για το μακελειό στο Λας Βέγκας, τη στιγμή που δεν έχει εξακριβωθεί εάν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση. Δεν διαπιστώνεται σύνδεση του δράστη, που σκόρπισε το θάνατο και τον τρόμο στο Λας Βέγκας και αργότερα αυτοκτόνησε, με την ISIS διαμηνύουν από το FBI μετά τις πληροφορίες που ανέφεραν ότι το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την ένοπλη αιματηρή επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 59 ανθρώπους και άφησε πίσω της 527 τραυματίες.

Σε νέα της ανακοίνωση, στο Ιδρυμα Μέσων Ενημέρωσης Nashir, η οργάνωση τονίζει ότι ο δράστης του Λας Βέγκας συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος. Υποστηρίζει ότι το όνομά του είναι Αμπού Αμντούλ- Μπαρ αλ Αμρίκι (Abu Abdul-Barr al-Amriki).

Νωρίτερα, η ISIS είχε αναρτήσει ανακοίνωση στην προπαγανδιστική σελίδα Amaq, σημειώνοντας ότι ο δράστης «ήταν στρατιώτης της ISIS».

Σε δεύτερη ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι ο ένοπλος ασπάστηκε το Ισλάμ πριν από μερικούς μήνες.

Nωρίτερα, ωστόσο, οι αρχές είχαν εκφράσει την εκτίμηση ότι ο μακελάρης του Λας Βέγκας δεν συνδέεται με καμία οργάνωση. «Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι ο άνδρας συνδέεται με την ISIS» δήλωσε αξιωματούχος του FBI.

Tο BBC εκφράζει επιφυλάξεις για τo εάν προκύπτει, από όσα έχουν αναρτηθεί στο προπαγανδιστικό πρακτορείο της ISIS, ότι ο δράστης ήταν μέλος της οργάνωσης.

Τουλάχιστον 59 είναι οι νεκροί, θύματα τηςένοπλης επίθεσης εναντίον συγκεντρωμένου πλήθους κατά τη διάρκεια υπαίθριας συναυλίας country στο Λας Βέγκας, όπως ανακοίνωσε ο σερίφης της κομητείας Κλαρκ, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, με τους τραυματίες να φτάνουν τους 527.

Όπως ανέφερε ο σερίφης η αστυνομία εντόπισε ένα από τα οχήματα που ανήκε στον ύποπτο ως δράστη, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως o 64χρονος Στίβεν Πάντοκ και πρόσθεσεη αστυνομία εκτιμά πως έχει εντοπίσει και μία γυναίκα που καταζητούσε σε σχέση με την επίθεση.

Σύμφωνα με το σερίφη του Λας Βέγκας, η αστυνομία συνέλαβε τον ύποπτο ως δράστη της επίθεσης στον 32ο όροφο του ξενοδοχείου Mandalay Bay, όπου και πέθανε. Η ίδια πηγή σημειώνει ότι ο ύποπτοςήταν κάτοικος της πόλης και έδρασε μόνος.

Νωρίτερα η εκπρόσωπος του University Μedical Center Hospital σε δηλώσεις της το πρωί ανέφερε ότι 14 από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και φέρουν τραύματα από σφαίρες.

Πληροφορίες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανάφεραν ότι το ξενοδοχείο Mandalay Bay Casino είχε αποκλεισθεί και ότι δύο ένοπλοι πυροβόλησαν έναν σωματοφύλακα και αστυνομικούς.

Σε βίντεο από τον τόπο της επίθεσης που αναρτήθηκαν στο Ιντερνετ φαίνονται οι θεατές της συναυλίας να πέφτουν στο έδαφος , ενώ ακούγονται πυρά αυτόματου όπλου.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πυροβολισμούς και στο ξενοδοχείο, όπου η αστυνομία αναζητούσε τον δράστη της επίθεσης, σύμφωνα με το CNN και τους NYT.

Οι πτήσεις στο διεθνές αεροδρόμιο ΜακΚάραν του Λας Βέγκας έχουν διακοπεί προσωρινά.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 22:30 τοπική ώρα, με τον κόσμο να καταλαμβάνεται από πανικό και τους αυτόπτες μάρτυρες να αναφέρουν ότι άκουσαν εκατοντάδες πυροβολισμούς.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του μετά το «τρομερό» – όπως το χαρακτήρισε – επεισόδιο με τους πυροβολισμούς στο Λας Βέγκας, σε ανάρτησή του στο τουίτερ.