Ο Λευκός Οίκος ζητά την απόλυση δημοσιογράφου για σχόλιο κατά του Τραμπ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/09/2017 04:12 |
Ο Λευκός Οίκος ζητά την απόλυση δημοσιογράφου για σχόλιο κατά του Τραμπ
Αντιμέτωπο με τις επικρίσεις το ESPN, που ανήκει στη Disney, διαβεβαίωσε σε ανακοίνωσή του ότι τα σχόλια της δημοσιογράφου του (φωτογραφία) «δεν αντανακλούν τη δική του θέση».

Ο Λευκός Οίκος έκρινε την Τετάρτη ότι δημοσιογράφος του δικτύου αθλητικών ειδήσεων ESPN θα έπρεπε να απολυθεί, διότι χαρακτήρισε τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ «οπαδό της ανωτερότητας της λευκής φυλής» σε αναρτήσεις της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

«Αυτό είναι ένα από τα πιο εξοργιστικά σχόλια που θα μπορούσε να κάνει οποιοσδήποτε και νομίζω ότι ασφαλώς είναι λόγος απόλυσης από το ESPN», σχολίασε η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, ερωτηθείσα για το μήνυμα της Τζεμέλ Χιλ, συμπαρουσιάστριας του SportsCenter, μιας από τις πιο δημοφιλείς εκπομπές του δικτύου.

Η αφροαμερικανή δημοσιογράφος από το Ντιτρόιτ έγραψε τη Δευτέρα ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι «ο πιο αδαής και προσβλητικός πρόεδρος» που έχει δει σε «όλη της τη ζωή» πριν προσθέσει ότι είναι «οπαδός της ανωτερότητας της λευκής φυλής» που «γενικά περιβάλλει τον εαυτό του με άλλους οπαδούς της ανωτερότητας της λευκής φυλής».

Η Χιλ «αναγνώρισε πως η πράξη της ήταν ανάρμοστη»

Ο σάλος καταγράφεται λίγο καιρό αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ επικρίθηκε έντονα διότι, αρχικά τουλάχιστον, απέφυγε να καταδικάσει σθεναρά τη συγκέντρωση της άκρας δεξιάς στη Σάρλοτσβιλ στα μέσα Αυγούστου.

Εκείνη η πορεία των νεοναζιστών και των λευκών ρατσιστών κατέληξε σε τραγωδία: γυναίκα 32 χρονών σκοτώθηκε όταν ακροδεξιός έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε αντιρατσιστές που συμμετείχαν σε αντιδιαδήλωση.

Πολλοί αμερικανοί συντηρητικοί καταφέρονται εναντίον του δικτύου αθλητικής ενημέρωσης όχι μόνο για τα άκρως πολιτικά σχόλια της Χιλ, αλλά επειδή γενικά παρουσιαστές του παίρνουν συχνά θέση.

Αντιμέτωπο με τις επικρίσεις αυτές το ESPN, που ανήκει στη Disney, διαβεβαίωσε σε ανακοίνωσή του ότι τα σχόλια της δημοσιογράφου του «δεν αντανακλούν τη δική του θέση» και ότι η Χιλ «αναγνώρισε πως η πράξη της ήταν ανάρμοστη».